MGK Genel Sekreterinin Yeğenine Özel Tören

TAKİP ET

Bugünlerde Pamukkale üniversitesi milli güvenlik kurulu genel sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlunun üniversiteye olan ziyaretini konuşuyor.

Hacımüftüoğlu’nun Pamukkale Üniversitesine yaptığı ziyaret gerçek ortaya çıkıncaya kadar bir konferansa katılacağı izlenimi yaratmıştı. Ancak Pamukkale üniversitesinin resmî Twitter sayfasından paylaşılan fotoğraflarla ziyaretin aslının hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı.

 

Hacımüftüoğlu yeğeni olduğu iddia edilen Doç.Dr. Nigar Değirmeci’nin profesörlük atamasına katıldı. Aslında burada herhangi bir garip ve yadırganacak bir durum yok.

 

Üniversitelerde bilindiği kadarıyla Profesörlük atamaları yönetim kurulu kararıyla oluyor ve o gün için yükseltilen adaylar yönetim kurulu ve yakınları önünde rektörlük binası içinde senato veya yönetim kurulu toplantı odasında rektör tarafından binişlerini giyiyorlar.

 

Ancak Nigar Değirmeci’nin binişini giymesi ise rektörlük binası içindeki senato toplantı salonunda olması yerine İktlsat fakültesi konferans salonunda dekanlardan oluşan yönetim kurulu üyeleri ve öğrencilerin önünde dayısı MGK genel sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından kişiye özel tören ile giydirildi.

 

Gelen haberler ve iddialardan anlaşıldığı kadarıyla üniversite tarihinde üniversite yönetim kuruluyla ataması yapılan hiçbir kişiye şahsa özel bu biçimde bir tören düzenlenmemiş olması. Öyle ki şayet böyle bir usul var ise bunun eşitlik ilkesi gereği tüm ataması yapılan kişilere uygulanması gerektiği gelen söylentiler arasında.

 

 Ayrıca devlet yüksek bürokrasisinde görevli kişilerin üniversite gibi bilim ve bilginin ön planda olduğu bir yerde bu türden kişiye özel ve bir tür kayırmacılığı gösteren bir olay ve durumun içinde olması, akademisyenler ve kamuoyu nezdinde memnuniyetsizlik yarattığı da gelen iddialar arasında.

MGK genel sekreteri özel tören PAÜ