MHP'de önüne gelen il başkan adayı olduğunu sanıyor

TAKİP ET

İlimizdeki ilçe kongrelerini tamamlayarak, önümüzdeki ay içerisinde İl kongresini yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi, il başkan adayı bolluğu yaşıyor. Kimilerinin ismi geçerken, kimileri de genel merkezden icazet aldığını duyurarak aday olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Oysa genel merkez kararıyla il kongresine tek adayın gideleceği söyleniyor.

Milliyetçi Hareket Partisi, son yılların en bol adaylık konumunu yaşıyor. Geçmiş kongrelere nazaran bu il kongresinde 6 kişinin ismi il başkan adayı olarak geçerken, diğer illerde her zaman olduğu gibi genel merkezin kararıyla “tek aday” ile kongre gitme kararının ilimizde nasıl uygulanacağı konusunda belirsizliğin olması kafaları karıştırdı.

İl Başkanı Cafer Birtürk, Mehmet Güler, Cafer Sarı, Naci Öngel, Vural Uysal ve Abdullah Tekin’in aday olduğu, Salin Keskin’in ise isminin konuşulduğu kongre sürecinde; bütün başkan adayları hazırlıklarını sürdürürken, İl Başkanı Cafer Birtürk, ilimizde tek aday ile kongreye gidileceğini açıkladı. 
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Cafer Birtürk, “Genel Merkezimiz bütün illerde tek aday üzerinden kongre yapmaktadır. Ama her seçim öncesinde olduğu gibi, bizde de partililer aday olmak için ortaya çıkıyorlar. Bu iyi bir şey. Partilerine sahip çıkmak açısından önemli bir olay. Ama Genel Başkan pandemi yüzünden kimse ile görüşmemektedir. Bazı arkadaşlarımız genel merkezden görüş aldıklarını beyan edip, yalan söylüyorlar. Bu ise iyi değil. Bizde, benim tahminin tek aday ile gideceğiz” dedi.

ADAYLARA TELEFON EDECEĞİM
Genel Merkezin pandemi sebebiyle “delege olmayanların kongre  salonu alınmaması” konusunda genelgesinin olduğunu belirten İl Başkanı Birtürk, “Bu aday olan arkadaşların hiçbirisi degele değil. O yüzden kongre günü salona bile giremeyeceklerdir. Onlara telefon ederek, hem tek aday ile seçime gidileceğini, hemde kongre salonuna giremeyeceklerini söylemek istiyorum.” Dedi.

11 Ekim tarihinde Baro seçimlerinin olmasından dolayı, 18 Ekim tarihini genel merkeze verdiklerini, ama henüz onaylanmadığına dikkat çeken başkan Birtürk, “Herkes aday olabilir. Ama partimizde ilk ve nihai sözü genel başkanımız söyler. O yüzden tek aday ile gidilecek şeçimlerde  diğer adayların olması söz konusu değildir.” Dedi. 
 

denizli mhp kongre cafer birtürk mehmet güler cafer sarı naci öngel vural uysal abdullah tekin il başkanlığı denizlimuhabir muhabir denizli haberleri