Müftü Özlen O İddia Hakkında Konuştu

TAKİP ET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda resmi kurumlara bayrak asma talimatı verilmesine rağmen Tavas Aliağa camiinde İlçe Müftüsü Hanifi Özlen'in camii görelisinden bayrağın indirilmesini istediği iddiasını www.denizlimuhabir.com gündeme getirmişti. Müftü Özlen konu hakkında açıklamalarda bulundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde tüm resmi kurumlara bayrak asma talimatı verildi.  29 Ekim günü Tavas Aliağa camiine gelen Müftü Hanifi Özlen’in cami girişindeki camda asılı Türk Bayrağını, cami görevlisinden indirmesini istediği iddia edildi.

Camiye asılan Türk Bayrağını ilçe Müftüsünün indirtmesine bir anlam veremediğini belirten cami cemaati, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes Türk Bayrağının gölgesinde kendisini güvende hisseder. Müftü bey’in bayrağı cami camından indirtmesi biz cemaati üzdü. Müftü Türk Bayrağını camiden neden kaldırttı. Onu merak ediyoruz.” diye konuştular.


MÜFTÜ ÖZLEN'den İLK AÇIKLAMA

Denizlimuhabir.com'un konuyu gündeme getirmesinin hemen ardından Tavas İlçe Müftüsü Hanifi Özlen, haber sitemize açıklamalarda bulundu.

Bayrağa karşı olmadığını söyleyen Müftü Hanifi Özlen,"Ben 30 Ekim Çarşamba günü ilçe Merkezinde bulunan Merkez Aliağa Camiine namaz kılmak için gittiğimde Cami görevlisine camiimizin girişinde gelişigüzel asılmış olan bayrağımızı cemaatin giriş çıkış yaptığı yerde değil daha uygun, “yüksek ve görünür” yere asılmasının daha iyi olacağını söyledim. Buradan almasını söylemem bu niyetledir.  Ayrıca hali hazırda aynı caminin içinde mimberde ve imam odasında bayrağımız bulunmaktadır. O camii ile birlikte birçok camimizin iç ve dış kısımlarında bayraklarımız mevcuttur. 29 Ekim günü müftülük olarak biz, hizmet binamız ve tüm Kur'an kurslarımızı Türk Bayrağımızla donattık. Kendi makam odamda da 3 tane Türk Bayrağı bulunmakta zaten.
Bu olayda bir yanlış anlaşılma olmuş, biz her zaman bayrağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkanlardanız. Her vaazımda, her duamda da bu değerlerimizi özellikle vurgularım zaten." dedi.


TAVAS MÜFTÜSÜ HANİFİ ÖZLEN KİMDİR?

14/03/1972  Tarihinde Diyarbakır Bismil ilçesinde doğdu. Aynı ilçeye bağlı Yukarı Harım köyünde 1984 yılında ilkokulunu bitirdi. 1985 Doğu ve Güney Doğuda faaliyetlerini sürdürmekte olan İslam Dini İlimleri ve Arapça gramer ilimlerin ağırlıkta olduğu medreselerdeki öğrenime başladı

1992  mezun olup aynı dalda ilmi icazet aldı. 1994 te Diyarbakır İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1996 da Konya’da vekil imam hatiplik yaptı. 1997 -1999 yılları arasında Diyarbakır’da imam hatiplik görevlerini yaptı. 2000- 2011 yıllarında Gaziantep Nizip ilçesinin değişik camilerinde imam hatip ve müezzin kayyımlık görevlerinde bulundu.

Bu dönemlerde 2003 yılında İlahiyat Ön lisansı tamamladı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 

2011 yılında başladığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas’tan 2014’te   mezunu oldu. Aynı yıl Osmaniye’nin Kadirli ilçesine vaiz olarak göreve başladı. 2015 – 2018 yılları arasında  Adana İli Tufanbeyli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2018 yılı temmuz ayı itibariyle ilçemizdeki görevine atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Kelam Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans tezine devam etmektedir.  Müftü Özlen evli ve dört çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça bilmektedir. 

 

hanİfİ Özden denİzlİ tavas mÜftÜsÜ mÜftÜ alİaĞa camİİ tavas bayrak İndİrttİ