MUHTARLAR OKUL ALANLARINI GERİ İSTİYOR

TAKİP ET

Şemikler bölgesinde İlköğretim için ayrılan okulun, Ana Okulu için değerlendirilmesine bölgenin muhtarları 'Bölgemizin ilkokula ihtiyacı var' diyerek itiraz ettiler. Ama kimse seslerine cevap vermedi.

Gümüşler Bölgesindeki Şemikler, Akçeşme ve Kayalar Mahallesi muhtarları, uzun süredir okul alanlarının geri verilmesine dair hak mücadelesi yapıyor. Muhtarlar kendilerini ziyaret eden MHP Milletvekili Adayı Emre Erdoğan’a dertlerini anlattılar. 

 

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Emre Erdoğan’ın Denizli Muhtarlar Derneği’ne yaptığı ziyaret sırasında dertlerini dile getiren Muhtarlar, “Bölgedeki mahalle çocuklarının mahalle dışındaki okullara taşındığını, ilkokul sahası olarak belirlenen yerin Ana Okulu için tahsis edilmesine” tepki göstererek, okul arsalarının asıl durumuna çevrilmesini istediler.

 

Konuya kayıtsız kalamayan MHP Milletvekili adayı Emre Erdoğan, olayı sosyal medya hesabından “Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Yüreci ve Yönetim Kurulu Üyelerini, MHP Merkezefendi İlçe Başkanımız Hasan Aybay ile birlikte ziyaret ederek çaylarını içtik.Muhtarlarımız; Akçeşme-Şemikler-Kayalar mahalle muhtarlarımızın ortak talebi olan, 3 mahalleye hitap edecek olan 868/1 parselin imar durumu (İLK ÖĞRETİM ALANI) iken özel çocuklar eğitim okul alanına çevrilmiştir. Bu alanın ilk öğretim alanı olarak kalmasını talep ediyorlar” açıklaması ile duyurdu.

 

ÇOCUKLARIMIZ YOLLARDA PERİŞAN OLUYOR

 

Uzun süredir Cimer dahil, bütün yetkili kurumlara müracaat ettiklerini, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konu hakkında verdikleri dilekçelerine kimsenin cevap vermediğini ve oyalandıklarını iddia eden Şemikler, Akçeşme ve Kayalar Mahalle Muhtarları, bölgelerinin mutlak bir ilkokula ihtiyacı olduğunu belirttiler.

 

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili adayı Emre Erdoğan, “Gümüşler bölgesinin üç önemli mahallesi olan Şemikler, Akçeşme ve Kayalar Mahalle muhtarları, mahalle çocuklarının Bakırlı ve Gültepe’de olan okullara gittiklerini ve bunların kış aylarında çok mağdur olduklarını belirterek; geçtiğimiz yıllarda talepleri olan İlkokul yapılması konusunda çalışma yapmışlar.

 

Üç mahallenin sınırları içindeki (Şemikler 868 ada, 1 parseldeki) 6 bin metrekarelik arsanın ilkokul yapılması için çalışmalar yapılmış. Sonrasında ise arsanın Özel Çocuklar için Anaokulu alanına çevrildiğini öğrenmişler. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere bütün yetkili birimlere, hatta Cimer’i müracaat etmelerine rağmen, kimse yardımcı olmamıştır.” Dedi.,

 

BÖLGEDE İLKOKULA ŞİDDETLE İHTİYAÇ VAR

 

Vekil Adayı Emre Erdoğan, bölgeyi muhtarlar ile birlikte incelediklerini ve gerçekten ismi geçen muhallelerimizde okulun bulunmaması, aileleri güç durumda bıraktığı gibi, okul arsasının, okula ihtiyaç duyulmasına rağmen Ana okulu olarak değerlendirilmek istenmesi mahalle sakinleri arasında üzüntü ile karşılanmaktadır. Bu durumun duyarlı yöneticiler tarafından değerlendirileceğini umuyorum. Bölgede yapılaşmanın devam etmesi ilerde okul açığının büyümesine sebebiyet vereceğinden, şimdiden tedbirlerin alınması istenilmektedir” dedi.

muhtarlar şemikler kayalar Emre Erdoğan Akçeşme okul