Müslümanların göz yaşlarının dindiği Bayramlar olsun

TAKİP ET

Türk Ocağı Denizli Şube Başkanı Turgut Tok, Bir bayramda daha müslümanların göz yaşları içerisinde girdiğini belirterek, akan kanın durmasını diledi.

Türk Ocağı Başkanı Tok, mesajında şunları söyledi:

Kültürümüzün, inancımızın ve değerlerimizin en önemli unsurlarından olan, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bayram günlerine yeniden erişmiş bulunuyoruz. İslam dünyası olarak Ramazan bayramını kutluyoruz. Sevincin, coşkunun, mutluluğun, birliğin simgesi olan bayram günlerine eriştiğimiz şu günlerde maalesef bu hissiyatı tamamen yaşayamamaktayız.

Ne kadar acıdır ki, hem Türk milleti hem de bütün İslam âlemi dünyanın pek çok noktasında kan, gözyaşı, kargaşa, huzursuzluk ve zulümlerle karşı karşıyadır. Geçen her yıl sorunlarımızın çözülmediğini, eriştiğimiz her bayram daha çok gözyaşı döktüğümüzü görüyoruz.

Kadim Türk yurdu Kerkük çapulcular tarafından işgal edilmek isteniyor, Doğu Türkistan’da soydaşlarımız zalimin zulmü altında inliyor, Kırım'da Rus işgali sürüyor, Karabağ'da Azerbaycan bayrağı halen dalgalanamıyor, Suriye'de Türkmenler bir yandan PKK-PYD, bir yandan IŞİD belası, bir yandan ise Esad rejiminin baskısı ile burun buruna yaşıyor.

Afganistan, Keşmir, Arakan, Çeçenistan, Irak, Filistin, Suriye, Mısır, Yemen ve daha birçok dünya toprakları üzerinde Müslümanlar zülüm altındadır. Ülkemizde ise PKK, FETÖ ve IŞİD terörü nöbetleşe üstümüze geliyor ve canımızı yakıyor.

Bu kritik durumlarda ve ortamlarda Türk milliyetçilerine düşen en büyük görev günlük siyasi bakış açılarından, farklı hareket tarzlarından ve kısa vadeli hedeflerden bağımsız olarak birlik ve beraberliklerini güçlendirmeleri ve ortak bir iradeyle Türk milletini ve devletini bu zorluklara karşı dik tutmalarıdır.

Türk milleti bu karanlık tabloyu aydınlatacak birikime ve tarihi derinliğe sahiptir. Tarihimiz ve değerlerimiz bize bu görevi yüklemektedir.

Milyonlarca insanımız bayram için yollara döküldü. Millet olarak kazasız-belasız, sağ-salim, dirlik ve beraberlik içinde bir bayram geçirmemizi diliyoruz.

Büyük Türk milletinin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, tekrarını daha güzel günlerde yaşatmasını yüce Yaradan’dan niyaz ediyoruz.