Mutant virüs sınırımızda

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de mutant geçirmiş virüs bulunduğunu açıkladı. Afyon'da da 2 kişide mutant virüse rastlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de mutant virüs vakalarının arttığını açıklamasının ardından Denizli’ye korkutucu haber komşu il Afyonkarahisar’dan geldi.


Yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da da pandemi dolayısı ile alınan önlemler ile vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşanırken dün yapılan Covit-19 testlerinde ise 2 kişide mutasyonlu Covit-19’a rastlandı. Kente merkezinde yaşadıkları öğrenilen kişilerden birisi kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken bir diğeri ise evinde karantinaya alındı.
 

Olay üzerine testleri pozitif çıkan 2 kişi ile temaslı oldukları belirtilen 7 kişide ayrıca evlerinde karantinaya alındı. Evlerinde karantinada olan 1 ‘i pozitif 7’si temaslı olan şahısların sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.
 

Bilim kurulu üyesi açıkladı: 23 ilde görüldü

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısının 23’e yükseldiğini söyledi. Prof. Dr. Turan,


“Son günlerde özellikle İngiltere’deki görüntüler bu virüsün yarattığı hastalığın da şiddetinin oldukça yüksek olduğu şeklinde. Bu da şu anlama geliyor ki bireylerin hastaneye, yoğun bakıma ihtiyaç duyma oranları artabilir. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Mutasyonel virüsün yayılmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

denizli afyon sağlık bakanı fahrettin koca mutant virüs denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber