Naylondan yapılan bu akıl dışı gölet hemen kaldırılmalı!

TAKİP ET

Denizli-Acıpayam'daki Olukbaşı Kanyonunda belediye eliyle sera naylonuyla yapılan gölete bilim insanlarından tepki geldi: 'Akıl dışı ve çok tehlikeli olan bu yapay gölet ortadan kaldırılmalı!'


Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunan Olukbaşı-Benlik kanyonunda Acıpayam Belediyesi tarafından yapılan peyzaj düzenlemesi tepki çekti. Mesire yeri statüsündeki kanyonu 2040 yılına kadar kiralayan belediyenin, kanyon çıkışındaki dere yatağının zeminine sera naylonu döşeyerek yapay göletler yapmasının çok tehlikeli olduğunu dile getiren Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, “Yapay alanlarda suyun akışının engellenmesi ve dolgu malzemeleriyle yapılan bu tür ilkel oluşumlarının çok kısa sürede mavi-yeşil alg üretimini artıracaktır.



Bu tür sular çok çabuk kirlendiklerinden toksik etki yaratmaktadır. Bu nedenle bu doğal alanda öncelikle akıl dışı ve çok tehlikeli olan bu yapay gölet ortadan kaldırılmalı, suyun doğal akışına engel olunmamalı.



Ayrıca bu alanlar insan ve yapılaşma baskısından arındırılmalıdır. Plansız ve sağlık koşullarına uygunluğu tartışılacak, insanların ihtiyaçları karşılayacak düzenlemeler mobilize yapılarla yerine getirilmelidir” görüşünü dile getirdi.

acıpayam olukbaşı kanyonu kanyon naylondan yapılan bu akıl dışı gölet hemen kaldırılmalı naylon kanyon denizli denizlimuhabir