Nazar Kültür Magazin Dergisi Kiosklarda

TAKİP ET

 1985 yılından bu yana İsviçre'de yaşayan aslen Acıpayam ilçesine bağlı Darıveren'li olan Denizlili Gazeteci Cemil Baysal, 20 yıldır İsviçre'de sürdürdüğü gazetecilik mesleğini bir adım daha öteye taşıyarak yabancı karşıtlığına karşı Almanca Kültür Magazin Dergisi çıkardı. İsviçre'de 2020 yılında yayın hayatına başlayan ve İsviçre'nin ilk Almanca kültür magazin dergisi olan Nazar Kültür Magazin, abonelerine yönelik ve online aracılığı ile sürdürdüğü yayınlarını print baskıyla da sunuyor.

 Birbirinden farklı içerikleri ve başka dergilerde rastlanmayan konsepti ile İsviçre’de kendine özel bir yer edinen Nazar Kültür Magazin Dergisi, bu ülkede doğup büyüyen ve ana dili Almanca olan farklı milletlerden birçok gencin büyük ilgisini gördü.

Yabancı karşıtlığına karşı hoşgörü kültürünü yaymayı ve öne çıkarmayı amaç edinen dergi güzel haberleri duyurma, yayma ve oluşabilecek tüm önyargıları kırmayı misyon edinen yapısı ile örnek oldu. Dergiye adını veren Nazar Kulturmagazin bu hedefle yayın hayatına devam ediyor. Dergi İsviçre dışında ana Dili Almanca olan Avusturya ve Almanya‘da da büyük ilgi görüyor.

 Piyasada benzeri olmayan derginin ele aldığı konular arasında; İsviçre’nin kültür ve geleneklerinin yanı sıra bu ülkede yaşayan göçmenlerin kültürleri ve onları yaşayış şekillerine yer veriliyor. Bununla birlikte İsviçre’de yaşayan, iş ve özel yaşamında başarı sağlamış göçmenlerle yapılan röportajlara da sık sık yer veriliyor.

 Aboneleri ve burada yaşayan göçmenler tarafından büyük ilgi gören Nazar Kulturmagazin Dergisi, 7. sayısında yer alan en yeni içerikleri ile İsviçre’deki 200’den fazla gazete satış bayisinde yerini aldı. Derginin sahibi olmasının yanı sıra Genel Yayın Yönetmenliğini de Cemil Baysal’ın yaptığı Nazar Kültür Magazin dergisi İsviçre’deki birçok noktada okuyucu ile buluşuyor.

 Dergi kapağında sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan ünlü ülkenin ünlü isimlerinin yüzlerine yer veriliyor. Bu kişiler dergini kendi sosyal medya hesapları üzerinden yüzbinlerce kişi ile paylaşarak Almanca Dergi Nazar’ı daha yakından tanımalarını sağlıyor.

 Daha önce Denizli hakkında haberle ryaparak memleketine destek vermeye çalışan Almanca Dergi Sahibi Cemil Baysal, bundan sonra da yabancı halka bilhassa Pamukkale ve Denizli’nin zenginliklerini yabancı halka anlatmayı amaçlıyor. Ve tanıtmayı amaçlıyor.

Denizli’den yurtdışında markalarını ya da Denizli’deki faaliyetlerini Almanca konuşan Avrupa’da alım gücü en yüksek halkları olan üç ülkesi İsviçre, Almanya ve Avusturya’da duyurmak isteyenlerin kendisine ulaşabileceklerini belirtti.

 

 

Cemil Baysal Nazar Almanca Dergi