NEVZAT KARALP ANADOLU LİSESİ'NİN İKİ ERASMUS PROJESİ KABUL EDİLDİ

TAKİP ET

Nevzat Karalp Anadolu Lisesinin 2020-2022 yılları Erasmus+ Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında hazırlamış olduğu iki adet proje Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edilerek hibelendirilmeye hak hak kazandı.

2 yıl sürecek olan projeler; WHO WE ARE (2020-1- TR01-KA229-093260_1)  , PROPER RELATIONSHIPS: ONLINE AND OFFLINE (2020-1-IT02-KA229-079397-4) isimli projeler.

Bu projelerimiz aynı zamanda UDS tarafından onay almış bir e-Twinning projesi olarak ta sürdürülecek.
Projeleri tanıtan Okul Müdürü Kadir BOZDEVECİ “Bu uluslararası projelerimizde amacımız ortaklarımızla tecrübe ettiğimiz iyi uygulamaları geliştirerek ortak bir program oluşturmak, yerel,ulusal ve uluslararası arenaya yaymak, mesleki yeterliliklerimizi güçlendirerek yeni ve sürdürülebilir yeterlilikler kazanmak, dezavantajlı öğrenciler için destekleyici okul hayatını geliştirmektir.

Önceliklerimiz arasında yer alan Avrupa farkındalığını edinme ve demokrasi anlayışını kazanma konusunda öğrencilerimiz bir adım önde olacaklardır. Öğretmenlerimiz öğrencilerin duygusal ihtiyaçları için farkındalık kazanıp zorbalıkla mücadele ve önleme konusunda okul politika planını hazırlayıp uygulayacaklardır.

Sosyal ve duygusal öğrenmeyi, medya eğitimi ile kitle iletişim araçlarını eğitimle bütünleştirebileceklerdir. WHO WE ARE isimli projemizde koordinatörün Türkiye olduğu Litvanya, Romanya, Polonya, İspanya ve İtalya yer alacaktır. PROPER RELATIONSHIPS: ONLINE AND OFFLINE isimli projemizde ise İtalya koordinatörlüğünde bizler, İspanya, Polonya ve Romanya yer alacaktır.” dedi.

Projelere ait görüşlerini aldığımız okulun İngilizce Öğretmeni ve aynı zamanda projelerden sorumlu Öğretmeni olan Seval İLMEİN YÖNTEM “Projelerimiz boyunca öğrencilerimizin İngilizceyi geçer dil olarak kullanmalarını sağlamayı ve uluslararası toplantılara katılmak üzere yapacakları hazırlıklar konusunda desteklemeyi ve Avrupalı meslektaşlarımızın kültürlerini öğrenirken, kendi ülkemizi ve kültürümüzü de tanıtmayı hedeflemekteyiz.

Toplamda en az 4000 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak faydalanacağı projelerimizde 50 öğrencimiz ve 20 öğretmenimiz yurtdışı eğitim ve kültür deneyimi yaşayarak projelerimizden doğrudan faydalanma imkanı bulacaklardır.

Dezavantajlı öğrenciler hem yerel hem de ulusal alanda deneyimleyecekleri etkinliklerle çok kültürlü akranlarıyla işbirliğini, problem çözme ve takım çalışmasını geliştirecekler, bunu yaparken dijital teknoloji web2.0 araçları gibi yenilikçi metodları öğreneceklerdir.” dedi.

 

nevzat karalp anadolu li̇sesi̇’ni̇n i̇ki̇ erasmus projesi̇ kabul edi̇ldi̇ denizlimuhabir denizli erasmus proje