NİHAT KÖMÜRCÜOĞLU, RESİM ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

TAKİP ET

Nihat KÖMÜRCÜOĞLU Vakfı'nın bu yıl ilkini düzenleyeceği '1. KÖMÜRCÜOĞLU RESİM ÇALIŞTAYI' 7-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

 

Kömürcüoğlu Heykel Atölyesi’nde düzenlenecek çalıştay ile ilgili bilgi aktaran Nihat Kömürcüoğlu, basınla şu bilgileri paylaştı.

“Bu yıl “NKVAKFI“ olarak “1. KÖMÜRCÜOĞLU RESİM ÇALIŞTAYI’nı, 7 Ekim - 10 Ekim tarihleri arasında, Kömürcüoğlu Heykel Atölyesi’nde yapmayı planladık.

Kömürcüoğlu Mermer, 1982. yılında mermerciliğe faaliyete başladı.

2022 yılı itibariyle Kömürcüoğlu ailesi olarak kasım ayında 40. yılımızı kutlayacağız.

O günden bugüne mermer camiamızda birçok ilklere imza attık.

Yaşamımın bir döneminden itibaren maddi ve manevi birikimlerimin elverdiği kadarını kültür ve sanata vakfetmek istedim. Para kazanmanın ötesinde insanlara ne verebilirim, onlara nasıl katkıda bulunabilirim diye düşündüm.

Özellikle heykel sanatına yöneldim. Bildiğiniz gibi 2011 yılından itibaren Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi yapıyoruz.

2016 yılında “ NKV “ Nihat KÖMÜRCÜOĞLU Kültür Sanat Vakfını kurduk. Çalışmalarımızı vakıf bünyesinde yapıyoruz.

Yıllar önce yapmak isteyip de yapamadığım resim çalıştayını saygıdeğer resim sanatçısı Celal GÜNAYDIN’ın teşviki ile yapmaya karar verdik. Çalıştayın yapılmasına çok emeği geçmiştir. Ayrıca resim sanatçısı sevgili dostum İsmail Yılmaz KAHRAMAN ve bizden biri olarak hissettiğim heykel sanatçısı Ali DİRİER de çalıştayımıza katkı vermekteler. Çevremdeki sanatsever arkadaşların katkısı da bizleri fazlası ile mutlu etmektedir.

Ülkemizin değişik yörelerinden resim sanatçılarını davet ettik. Şehrimizden de resim sanatçılarının katılımı ile güzel bir resim çalıştayı gerçekleştireceğimizi umuyorum.” Diye konuştu.

 

kömürcüoğlu resim çalıştayı Nihat Kömürcüoğlu NK vakfı