NOMOFOBİDE FİNAL HEYECANI

TAKİP ET

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi'nce hazırlanan ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi boyunca uygulanan 'Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi' nde ilçe ve ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine; Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İlçe Protokolü, Okul Müdürleri, Projede görevli öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

                       

Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Konulu Türkiye geneli ortaokullar arası resim yarışmasında birinci Olan İrem Bade Usta (Samsun) ve Üçüncü olan Çağın Akay Yazıcı (Samsun) ödül törenine katılamazken göndermiş oldukları video ile duygularını paylaştılar.

                         

                         

İkinci olan Ali Paşa Öztürk (Rize) ise ödül törenine katılarak çizmiş olduğu resimde günümüz insanlarının teknolojiye bağımlılığına dikkat çektiğini ifade etti.

              

                        

                       

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi süresince okullarda yapılan çalışmaların sonuçlarının paylaşıldığı ödül töreninde; dönem başında okullarda yapılan anketlerde teknoloji bağımlılığı konusunda 2.776 öğrencinin yaşıtlarına göre ek olarak desteklenmesi, 3.933 velinin ise teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin tespit edildiği belirtildi.

                         

                         

                         

Bu tespitin ardından; 2.243 öğrenciye bireysel destek verildiği, 474 öğrencinin evinde ziyaret edildiği, 454 öğrenciye psikolojik destek verildiği, 43 öğrencinin psikiyatriye sevk edildiği, 1.625 öğrencinin ise çeşitli kurslara yönlendirildiği belirtildi.

                       

                       

Aynı zamanda da her öğrencinin en az bir zeka oyunu öğrenmesi ailesi ile birlikte evinde bu oyunları oynaması nitelikli zaman geçirmelerinin sağlanması için bir çok faaliyetin yapıldığı, tüm çalışmaların neticesinde yapılan anket sonucunda velilerde %21 öğrencilerde ise %18 oranında iyileşme olduğunun tespit edildiği belirtildi.

                  

Proje Yürütme Ekibine ve Okullarda projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, “hepimizin evladı var, öncelikle kendi evimizde teknoloji bağımlılığına karşı dikkatli olmalıyız. Sonra da her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi benimseyerek öğrencilere velilere bu bağımlılık hakkında bilgilendireceğiz ve tehlikelerine karşı önlemler alacağız. Sizler okullarda zaten çok güzel çalışmalar yürütüyorsunuz. Önümüzdeki dönemde de aynı heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

                     

                     

                    

Pamukkale’nin her alanda fark yarattığını belirten Kaymakam Balcıoğlu,yaptığı konuşmasında; “İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan riyasetinde tüm okul müdürleri ve elleri öpülesi öğretmenlerimiz sayesinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde çok farklı çalıştık. Sizlerin sayesinde çok mutluyum ve gururluyum. Pamukkale artık eğitimdeki çalışmaları ile Türkiye’de görünür hale geldi. İlk göreve başladığımda hayallerim vardı. Bu doğrultuda Kaymakamlığımızda öncelikle Proje Ofisimizi kurduk. Bağımlılık konusunda tütün bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konularına öncelik vermemiz gerektiğine karar verdik. Proje Ofisinde projeleri hazırlayarak okullarımızda uygulamaya başladık. Projeye başladıktan sonra baktık ki sayın Cumhurbaşkanımızın teknoloji bağımlılığına dikkat çekmesi bu konudaki talimatları ile 11 Bakanlığımız ve Yeşilay’ın iştiraki ile Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu kurulduğunu gördük. Bu gelişmeler bizim var olan heyecanımızı azmimizi bir kat daha arttı ve 13 Mart tarihini “13 Mart Pamukkale Nomofobi Günü” ilan ederek Nomofobi’yi yani teknolojik cihazlardan uzak kalma korkusunu ülke gündemine taşıyan ve bu konuya dikkat çeken ilk kurum olduk. Türkiye geneli ortaokullar arası resim yarışması düzenledik.  Müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin sayesinde daha birçok başarılı çalışmalara imza atacağız. Bu projenin de sonuçlarını iyi şekilde analiz ederek önümüzdeki yıl için hazırlıklara başlayacağız. Başta proje çalışmalarına öncülük eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan’a, projeyi hazırlayan ve yürüten proje ekibine ve tüm okul müdürleri ve öğretmenlerimize teşekkür eder, ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

                   

                   

                  

Öğrencilerin ödüllerinin teslim edilmesinin ardından dereceye giren eserler Forum Çamlık AVM’de sergilenmeye başladı.