O AĞAÇLARI SÖKTÜLER!

TAKİP ET

Boyları 2 metreyi bulan ağaçlar 7 yıl önce dikilmişti. Doğa ve Çevre Vakfı ile okulun öğrencileri tarafından dikilen 500 çam fıstığı ağacından 70'i, spor salonu için söküldü.Ağaçların söküldüğünü duyan veliler, iş makinalarının önüne geçerek, tepki gösterdi, söküm çalışmasını durdurdu. DOÇEV Müdürü Bahtiyar Aksoy, 'Mücadeleye devam edeceğiz. Bu şekilde olmamalıydı. DOÇEV olarak mücadelemiz sürecek.' diye konuştu.Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 'Projeyi müteahi

MERKEZEFENDİ  İlçesi'ndeki bir ilkokulun yanında yer alan 7 dekarlık alanda, boyları yaklaşık 2 metreyi bulan onlarca genç çam ağacının spor salonu yapımı için sökülmesine veliler tepki gösterdi. İş makinelerinin önüne geçen veliler, çalışmayı durdurdu.

Adalet Mahallesi Fatih İlkokulu yanındaki 7 dekarlık alana 2008 yılında Doğa ve Çevre Vakfı ile okulun öğrencileri tarafından onlarca fıstık çamı fidanları dikildi. Çevresinde otistik, zihinsel engelli ve ilkokul öğrencilerin eğitim gördüğü dört ayrı okul ile adliye sarayının bulunduğu bölgedeki ağaçların boyu, 7 yılda 2 metreyi aştı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bölgeye yapılacak spor salonu için bu sabah iş makineleriyle ağaçlar kökünden sökülmeye başlandı. Fıstık çamlarının söküldüğünü gören çevredeki okulların öğrencilerinin velileri, tepki gösterdi. Çalışmayı önlemek için kendilerini iş makinelerinin önüne attı. Yaklaşık 70 ağacının köklendiği çalışma, velilerin tepkisi üzerine durdurulmak zorunda kaldı. Ağaç nöbetine başlayan veliler, sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Ağaçların katledildiğini belirten veliler, ağaçların 2008 yılında öğrenciler tarafından törenle dikildiğini söyledi. Spor salonunun başka yere yapılmasını istedi. Çoğunluğu otistik öğrencilerin velisi olan tepkili vatandaşlar, "Bu ağaçlar buraya 2008 yılında anneler ve öğrenciler tarafından dikildi. Şimdi ağaçların boyları iki metreyi aştı. 500 fıstık çamı ağacı bulunuyor. Bu ağaçlar bu bölge ve çocuklarımız için önemli. Ağaçların etrafında otistik, zihinsel engelli ve ilkokul öğrencilerinin öğrenim gördüğü okullar var. Yetkililerden buranın yok edilmemesini istiyoruz. Spor salonu başka bir yere yapılabilir" dedi. 

Okuldan gelen bir öğrenmen de ağaçların köklenmesine tepki göstererek, "Buraya bu ağaçları diken minikler, şimdi liselerde öğrenim görüyor. Fidanları dikerken pet şişelerle su taşıyıp, suladılar. Hepsine kendileri isimler verdi. Güzelim ağaçları katlettiler. Yazılar olsun, bizi de kandırıyorlar başka yere dikilecek diye, ağaçları kökünden sökmüşler, bu ağaçlar katliama uğramış" dedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Öğrencilerin de katkılarıyla 2007’de 500 fıstık çamı diktiklerini belirten DOÇEV Müdürü Bahtiyar Aksoy ise, “Ağaçların kesileceği gündeme geldiğinde mücadele ettik, ancak kurtaramadık. Burasının otistik çocuklar krize girdiğinde yatıştırıcı bir mekân olarak kullanılmasını arzu ettik. Onlar için burası iyileştirme merkezi olacaktı. Spor salonu için ağaçları katlediyorlar, bu kabul edilemez. Mücadeleye devam edeceğiz. Bu şekilde olmamalıydı. DOÇEV olarak mücadelemiz sürecek.” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz resmi bir açıklamasının  olmadığını belirten Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu,”Projeyi müteahit firmaya Temmuz ayında teslim ettik. Sökülen ağaçları nakil etmek için uygun mevsimi bekledik. Proje yeri kadar ağaç sökülerek orman fidanlığına taşınacak” dedi.