Okullarda Karne Heyecanı Yaşandı

TAKİP ET

Denizli düzenlenen törenle öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi sonunda yaklaşık 190 bin öğrenci karnelerini almanın sevincini yaşadı. Vali Hasan Karahan, Osman Özgür İlkokulu'nda öğrencileri bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmayarak karnelerini dağıttı.


(AA)- Merkezefendi ilçesindeki Osman Özgür İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.


          


Osman Özgür İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrenciler ve veliler katıldı.


             


Burada sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Valimiz Hasan Karahan, karneleri sınıf öğretmenlerinden alarak heyecanlı bir şekilde bekleyen öğrencilere dağıttı.


          

           


Renkli anların yaşandığı karne dağıtım töreninde Vali Karahan, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.


           


Öğrencilerin ve velilerin fotoğraf çektirme isteğini de kırmayan Vali Hasan Karahan, öğrencilerden tatillerini bol bol kitap okuyarak ve dinlenerek geçirmelerini istedi.


           


Okulda öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Karahan, öğretmenlerle görüşerek sohbet etti.  


         


İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da 2018-2019 eğitim öğretim yılını sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, kentte 190 bin öğrenci ve 15 bin öğretmenin bugün yaz tatiline gireceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Arkadaşlarıyla tatilde çok eğleneceğini belirten 2. sınıf öğrencisi Mine Gören, tatili dedesinin yanında geçireceğini söyledi.

Karne aldığı için çok heyecanlı olduğunu kaydeden Berrin Zeybek ise tatilde bol bol kitap okumayı düşündüğünü ve arkadaşlarından ayrı kalacağı için üzgün olduğunu anlattı.

Karne heyecanı yaşayan Ali Tok da öğretmeninin verdiği ödevleri yaptıktan sonra güzel bir tatil geçirmeyi düşündüğünü belirtti.


            

            


Karnelerin dağıtımından sonra Türkiye Gemi Mühendisleri Odasının düzenlemiş olduğu 1. Ulusal Çocuk ve Gemi isimli resim yarışmasında Denizli 1.si, Ege Bölgesi 2.si ve Türkiye 4.sü olan 1/C sınıfı öğrencisi Mahir Zeytun, Türkiye genelinde düzenlenen Bölgesel Karate Liginde il 3.sü olan 1/B sınıfı öğrencisi Fatih Selim Altın ve Türkiye Beyin Takımının düzenlemiş olduğu Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye finallerinde Türkiye 9.su olan 3/B sınıfı öğrencisi İmge Beşel’e ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.


      


Öğretmenlerle hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.


     


İlimizde bulunan 189 bin 541 öğrenci ve 14.458 öğretmen 2018-2019 eğitim-öğretim yılını tamamladı.