ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAYIN.

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube başkanı Mehmet Çoban, Çivril ilçesinde ilçe müftüsü hakkında yapılan çirkin eleştirileri kınadı.

Çivril’de İlçe Müftüsünü adeta linç etme kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Mehmet Çoban, “olmayan bir şeyi var etmeye çalışmayın. İtibar suikasti yapmaya, çamur atmaya çalışmayın. İtibarsız kalırsınız. Sadece eliniz kirlenir. Basın ahlak kurallarına uyarak etik ve erdemli bir şekilde habercilik yapın.” dedi.

İlçe Müftüsü Kadir Küçük’ün yalnız olmadığını belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube başkanı Mehmet Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlimiz Çivril İlçesi Cabar Şehitliğinde İlçe protokolünün katılımlarıyla düzenlenen programda  İlçe Müftüsünün şehitlikte saygı duruşunda  eli arkasında olduğu iddia edilerek şehitlerin kemiğini sızlattığını manşetlerine taşıyan, işin özünü aslı ve astarını bilmeden algı operasyonu yaparak  İlçe  Müftüsü Sayın Kadir KÜÇÜK'Ü haksız, mesnetsiz bir şekilde hedef göstererek, itibarsızlaştırma girişiminde bulunan basın yayın organlarını esefle kınıyorum.

Zira sayın İlçe Müftüsü asla ve asla saygı duruşu yapılırken sözüm ona sizin manşetlere taşıdığınız bir şekilde değildir. İlçe Müftüsünün o hali normal konuşma esnasındaki duruşudur.

Her daim kürsüden, minber, mihraptan şehitlik mertebesinden bahseden, şehitliğin öneminden bahseden, şehitlere  dua eden bir İlçe Müftüsünün böyle bir şey yapmayacağını hepimiz çok iyi biliriz. Algı operasyonu yapmaya, Sayın İlçe Müftüsünü itibarsızlaştırmaya kalkışmayın. İftiranız elinizde patlar. Öküz altında buzağı aramayın. Buzağı öküzün altında olmaz. Olmayan bir şeyi var etmeye çalışmayın.

İtibar suikasti yapmaya, çamur atmaya çalışmayın. İtibarsız kalırsınız. Sadece eliniz kirlenir. Basın ahlak kurallarına uyarak etik ve erdemli bir şekilde habercilik yapın. Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile uğraşmayı bırakın. Zira Diyanet İşleri Bakanlığının her kademedeki personeli izzetli, itibarlı, onurlu ve şereflidir.

Peki bir İlçe Müftüsüne İftira atmak YAKIŞTIMI EY SÖZÜM ONLARA EY BASIN!

Türk Diyanet Vakıf- Sen Denizli Şubesi olarak her daim haklının, doğrunun, güzelin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun onurlu ve şerefli personelinin yanında olduğumuzu belirtir, saygılar sunarım.”
 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube başkanı Mehmet Çoban Çivril Müftüsü Kadir Küçük