ÖNDER gençlerin bu haftaki etkinlik alanı Bağbaşı Yaylası oldu

TAKİP ET

Önder İmam Hatipliler Derneğinin Türkiye geneli başlattığı 'Türkiye'nin Önderleri' Projesi Denizli'deDenizli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER)tarafından yürütülüyor. Projeye katılan öğrencilerin bu haftaki çalışma alanı Bağbaşı Yaylası oldu. Yaylada bir araya gelen öğrenciler Ahmet Haşim'in Müslüman Saati 'parçası ile okuma metni tahlilini yaptı.

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından başlatılan ve tüm illerde uygulanan ‘Türkiye’nin Önderleri’ Projesi Denizli’de, Denizli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) tarafından yürütülüyor. Adalet Parkında ilk buluşmalarını ve etkinliklerini yapan 30 kız, 30 erkek toplam 60 öğrenci ikinci etkinlik alanı olarak belirlenen Bağbaşı Yaylasında bir araya geldi.

Teleferikle Yaylaya çıkan öğrenciler Ahmet Haşim’in Müslüman Saati ‘parçası ile okuma metni tahlilini yaptı.Denizli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) Başkanı Fatih Işık, projenin Türkiye’nin geleceğine yön verecek önder şahsiyetler yetiştirmek amacıyla iki yıllık eğitim ve kişisel gelişim çalışması şeklinde programlandığını söyledi.

Programa katılan öğrencilerin okumalar, geziler ve çeşitli faaliyetlerle kendini tanımaları, yetenekleri ve eksik olduğun yanlarını fark etmelerinin, temel kültürel ve sosyal becerileri kazanmalarının hedeflendiğine dikkat çeken Başkan Işık, “Zaman yönetimi, irade terbiyesi, ekip çalışması, ortak hareket etme kültürü, iletişim becerileri, kariyer planlaması, girişimci ruh, medeni cesaret ve özgüven, okuduğunu, seyrettiğini anlama ve tahlil kabiliyeti projenin önemli aşamaları arasında yer alıyor.  Gençlerin sosyal ve kültürel yönlerini geliştirerek onları geleceğe hazırlamayı hedefleyen program çok katmanlı bir yapıya sahip.

10 kişilik gruplar halinde bir üniversite öğrencisinin liderliğinde haftada bir kez biraraya gelecek olan gruplar, kitap okuma programları, şehir içi ve şehir dışı geziler, doğa kampları, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştiriyor.Gençlerin kişisel yeteneklerini keşfetmeleri, sosyal beceri geliştirme uygulamaları, üniversite öncesi rehberlik ve öğrenci koçluğu da programın diğer bölümleri arasında yer alıyor. İlimizde İmam Hatip Liseleri arasından yapılan başvuru ve seçimle 30 kız 30 erkek öğrenciyle projemiz başladı.

İlk buluşmayı Adalet Parkında yapan öğrencilerimiz projenin ikinci toplantısı için Bağbaşı Yaylasında bir araya geldi. Yaylada düzenlenen etkinliğin son bölümünde  ‘Ahmet Haşim’in Müslüman Saati ‘parçası İle okuma metni tahlili yapıldı. Projenin üçüncü toplantısı DENİMDER binasında yapılacak” dedi.



 

Önder İmam Hatipliler Derneği DENİMDER Bağbaşı gezi