Oniki E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı Denizli'de Gerçekleşti

TAKİP ET

Oniki'nin yapay zeka destekli yenilikçi konsepti ile hayata geçirdiği E-Ticaret ve E-İhracat konferansı Denizli Ticaret Odası Liderliği'nde, Sovos ve Idea Soft ana sponsorluğunda Denizli Anemon Otel'de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

E-Ticaret ve E-İhracat Ekosistemi Buluştu

 

Oniki’ninDenizli ve çevre illerdeki e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin önemli paydaşlarını bir araya getirdiği etkinlikte yapay zekâ aracılığıyla çözüm arayan ve çözüm sunun tarafların bire bir bir araya getirilmesi ile çok değerli iş birlikleri doğdu.

 

Sektöre Dair Önemli Bilgileri Paylaşıldı

Etkinlikte sektörün birbirinden değerli isimleri konuşmalarını yaptılar.

 

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Denizli’nin en temel problemi fasonculuktur diyerek başladığı sözlerini, “E-Ticaret ve E-İhracat bizim kabuğumuzu kırma, ekonominin temel kuramlarını değiştirme anlamında bir ufuktur. Denizli’nin orta ölçekli, çalışkan, üretme kabiliyeti olan ama yeterli finansı olmayan yapısı içerisinde işini çok farklı noktalara, dünyanın öbür ucuna götürme imkanı sunmakta, E-Ticaret ve E-İhracat ciroların çok makulrakamlarla yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bu alanda odalar, kurumlar, şirketler tarafından yapılacak doğru planlama Denizli’yi çok ileriye taşıyacaktır, Oniki’nin bu konferansı da bu anlamda bizlere büyük fayda sağlayacaktır.” diyerek tamamladı.

 

Ekonomist Sami Altınkaya, “Bu toplantı bitmese de gitmesek diyeceksiniz.” diyerek başladığı sözlerini, “farklılıkları ve dünyadaki eksiklikleri görenler ve bu eksikliklerin nasıl çözüleceğine dair fikir sahibi olanlar, bunu ticarete dökebilenler para kazanıyor” diyerek sürdürdü. “Nasıl daha çok para kazanabiliriz değil, nasıl sürekli para kazanabiliriz”e odaklanmalıyız diyen Altınkaya, E-Ticaret ve E-İhracat bize zaman ve para kazandırıyor, diyerek sözlerini tamamladı.

 

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya, Oniki E-Ticaret ve E-İhracat Konferası’nın bir paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında Denizli ihracatının yüzde 40 civarının tekstilden geldiğini anlattı. Tekstil sektörünün gerek istihdam gerek kadın istihdamı anlamındaki öneminden bahsetti. Özellikle ev tekstili alanında ihracatta ciddi bir düşüş yaşandığını dile getiren Başkaya, markalaşma ve farklılaşma konusuna dernek olarak büyük bir önem verdiklerinden, bu alanda çok değerli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi – Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen, dernek olarak merkezlerine girişimciliği aldıklarını belirtti. Gen Türkiye ve Gen kampüs işbirliği ile Denizli’de Türkiye’nin ilk, dünyadaki üçüncü Gen Kampüs merkezini DEGİAD binası içerisinde açtıklarını söyledi. Denizli sanayisiyle ve girişimciliği ile çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Sözkesen, e-ticaret ve e-ihracatı mutlaka işimizin içine sokmamız gerekiyor, öğrencileri, girişimcileri, fikir sahiplerini sermaye sahipleri ile bir araya getirmemiz lazım diyerek bu alanda yaptıkları çalışmalardan söz etti.

 

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Şule Yılmaz sözlerine bugün dijitalleşme için buradayız diyerek başladı. Yılmaz, TÜRKONFED ve GESİFED çatısı altında bu alanda yapılan çalışmaları detaylandırdı.

 

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, E-Ticaret ve E-İhracat özellikle son 10 yılda günlük hayatımız içerisinde önemli bir pay alıyor, Türkiye’de geçen sene yaklaşık 800 milyar liralık e-ticaret yapıldı,dedi ve bugünkü Türkiye ihracatının yüzde 2’sini E-İhracat ile yapıyoruz, dünyada 3 milyara yakın kişi E-Ticaret kullanıyor, Türkiye bu alanda çok iyi bir noktada diyerek sektöre dair bilgileri ve DENİB olarak bu alanda verdikleri destekleri paylaştı.

 

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Vekili Melek Sözkesen Kartay, Oniki E-Ticaret & E-İhracat Konferansına oda olarak liderlik etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. E-Ticaret ve E-İhracatın önemine değinen Kartay, bu alanda iş yapmak konusunda harekete geçmek için asla geç kalınmadığının altını çizdi.

 

Sovos Türkiye Pazarlama Müdürü Nihan Benli Ertan,“Hiçbir şirketin ana işi vergi süreçlerini ve dijitalleşme ile sıklıkla değişen regülasyonları takip etmek değil. Bu süreçleri anlamak ve hatasız bir şekilde yürütmek uzmanlık gerektiriyor. Bu nedenle şirketlerin, regülasyonları kendileri yerine takip eden, 7/24 çalışan sistemler sunan, hep birkaç adım ileriyi görerek daha iyi yazılımlar sunmak için düzenli geliştirmeler yapan; hızıyla, deneyimiyle güven sunan özel entegratörlere ihtiyacı var. Bugün bunu anlatmak için buradayız.” söylemine yer verdi. Sovos Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Ali Bulut, e-dönüşüm ve vergi düzenlemeleri alanında sundukları çözümleri detaylandırdı.

 

IdeaSoftSatış Direktörü Zekeriya Ateş iseE-Ticaret verilerini paylaşarak başladığı konuşmasında E-Ticaretin toplam ticaret içerisindeki payındaki artıştan bahsetti. Her 5 alışverişin bir tanesinin E-Ticaret üzerinden gerçekleştiğini söyleyen Ateş, gelişmiş ülkelerin günümüzde daha ileride olduğunu anlattı. “Ana akım E-Ticaret, özellikle Denizli’de E-Ticaret ve E-İhracata yatırım yapılması çok önemli” diyen Ateş, sunumunda E-Ticarete başlamanın farklı alternatiflerini, otomasyon aşamalarını paylaştı. Ateş ayrıca kişilerin satın alma davranışlarını da detaylandırdı. Son olarak internet sitelerinin değerini belirleyen en önemli unsur sahip olduğu üye sayısıdır diyerek sözlerine son verdi.

 

8.500 Üzeri İşbirliği Odaklı Görüşme

 

Oniki’nin E-Ticaret ve E-İhracat dikeyindeki hibrit konferans serisinin sekizinci ayağına 400’ü fiziksel olmak üzere 800’ün üzerinde katılım oldu. Gerek fiziksel gerek çevrimiçi yapılan B2B eşleşme seansları ile dünyanın dört bir yanından katılımcılar ile 8.500’ün üzerinde katma değerli işbirliği odaklı görüşme yapıldı. Katılımcılar, daha önce katıldıkları konferanslarda böyle bir deneyimi yaşamadıklarını ve sektörün bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu dile getirdiler.

 

 

 

 

E-Ticaret ve E-İhracat oniki