ORNAZ'DAKİ RESTAURANT NE OLACAK?

TAKİP ET

​​​​​​​Merkezefendi Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk oturumunda Ornaz Vadisi'nde yapımı tamamlanmayan restoran gündeme geldi. Ak Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki'nin sorusu üzerine Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çalışmaların devam ettiğini, restoranı bitirmek istediklerini söyledi.

Merkezefendi Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısı 1. birleşimi, Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, aralarında 2024 yılı Bütçe Tasarısı ile 2024 yılı Ücret Tarifesi ve 2024 yılı Performans Programının görüşülmesinin de yer aldığıgündem maddeleri oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

AKİ GÜNDEME GETİRDİ

 

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yavuz Aki, toplantıda söz alarak Ornaz Vadisinde yapımı tamamlanamayan 350 metrekarelik restoranı meclis gündemine taşıdı.  Aki, Başkan Doğan'a "Restoranla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? Burayı hizmete almayı düşünüyor muyuz? Hizmete alacak mıyız veya başka bir tasarruf mu olacak, neden bekleniyor? Kamuoyu bunu merak ediyor. Bu konuda bir açıklamanız var mı?" sorularını yöneltti.

 

BAŞKAN DOĞAN AÇIKLIK GETİRDİ

 

Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 2016'da Ornaz Vadisinin ilk ihalesinin yapıldığını, sonrasında iş artışına gidildiğini belirterek, "İş artışına rağmen yine bitmemiş. 20 Mart 2018'de ikmal ihalesine çıkılmış. İkmal ihalesinin şartnamesinde restoranın tamamlanması için hiçbir şey yazılmamış.

 

Ornaz Vadisi 2016'da ihaleye çıkıldığında yine restoranın bu kadarı yapılmış. İkmal ihalesine çıkılmış, yine restoran bitirilmemiş. Yani biz göreve geldiğimizden bir yıl önce Ornaz Vadisi bitmiş ama önceki dönem tarafından da burası bitirilmemiş.

 

Göreve geldiğimizde arkadaşlarımızla birlikte inceledik. Yeri çok güzel. Çalışma programımızın içine aldık. Tabii sizler de biliyorsunuz pandemi dönemi yaşadık.  Yaklaşık 1,5 yıl restoranlar, kafeler kapandı, öncelikler değişti. Dolayısıyla şu anda çalışmamız devam ediyor. Burayı bitirmek istiyoruz" dedi.

 

Restoranın siyasi polemik yapılmasına gerek olmadığını belirten Doğan, "Geçmiş dönemde de bitirilmemiş. Biz geldiğimizde de pandemi patladı. Bundan dolayı biraz uzadı. Çalışmamız devam ediyor." şeklinde yanıt verdi.

 

CHP'Lİ ÇIMIK DA SÖZ ALDI

 

CHP'li Meclis Üyesi Murat Çımık da söz alarak konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Ornaz Vadisindeki mesirelik alan için 2016 yılı Kasım ayında ihale yapıldığını hatırlatan Cımık,  "O günün rakamlarıyla 15 milyon liralık ihale yapılmış. Daha sonra iş yüzde 85 seviyesinde iken sebebini bilmediğimiz bir şekilde buradaki ihale fesh edilmiş. Yüzde 15'lik ikmal ihalesi kısmında da ne hikmetse bu bitmeyen restoranla ilgili şartnamede bir madde konmamış" diye konuştu.

 

Bölgede özel mülkiyetin de bulunduğuna işaret eden Çımık, "Yaklaşık 2 bin 800-3 bin metre karelik mülkün sahibi Mesut Çömlek, tamamen şifahi vaatler verilerek, inşaat başlatılmış. Fakat belirli bir süre sonra vaatler yerine getirilmediği için hak sahibi, 'Bilgim dışında oldu' diye hukuki yola başvuruyor. Yalnız sözün dışında bir de halk tabiriyle parmak basarak bir sözleşme yapıyorlar. O şahıs 'bu parmak izi benim değildir' diye hukuka gidiyor" diyerek süreci anlattı.

 

BELEDİYE 10 YILLIĞINA KİRALAMIŞ

 

Vatandaşla bağlantı kurulduğunu ifade eden Çımık, "Uzun süren pazarlıklar sonunda 26 Ocak 2022'de 10 yıllık sözleşme yapılıyor ve toplam 307 milyon lira yani yıllık 30 bin lira gibi bir rakamla bu yapılıyor. Bu vatandaş mahkemeye gittiğinde 2018 rakamlarıyla  bilirkişi 2 milyon 57 bin liralık bir bedel çıkartıyor Merkezefendi Belediyesine. Yargılama giderleri dahil yaklaşık 2 milyon 400 bin lira gibi bir rakam. Biz burayı 10 yıllığına kiralamasaydık,  bugünün rakamlarıyla 9,5 milyon lira ödeyecektik. Başkanlık önce bu sorunu çözmeye çalıştı. Burası 2032'e kadar Merkezefendi Belediyesi tarafından yıllık 30 bin liraya kiralanmıştır" ifadelerini kullandı.

 

ornaz vadisi restaurant Yuvuz Aki