Osmanlıca çeviri ve Tercüme

TAKİP ET

Osmanlı Türkçesi olarak da bilinen Osmanlıca, 13. yüzyıldan 1928'de yapılan harf devrimine kadar Osmanlı Devleti'nin ve Türkiye'nin dili olarak kullanılmıştır.

Osmanlı Türkçesi olarak da bilinen Osmanlıca, 13. yüzyıldan 1928’de yapılan harf devrimine kadar Osmanlı Devleti’nin ve Türkiye’nin dili olarak kullanılmıştır. Arap ve Fars etkilerinin oldukça fazla olduğu Osmanlıca, Arap alfabesi ile yazılmaktaydı. Osmanlıca çeviri yapabilmek için öncelikle Osmanlıca alfabesinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Osmanlı Türkçesi, Arap ve Fars etkilerinden dolayı tercüme edilmesi en zor olan tarihsel dillerden biridir. Özünde Türkçe olan Osmanlıca, Arap ve Fars etkileri ile ağırlaşmış bir dildir.

Bu dil, sadece Osmanlıca eğitimi almış kişiler, Osmanlı Devleti’nin yönetici sınıfı ile aydınları tarafından kullanılmaktaydı. Osmanlı Devleti döneminde herkes bu dili okuyup yazamıyordu. Bu ise halk ve yönetici sınıf arasında kültürel bir uçurumun yaratılmasına sebep olmuştu. Osmanlıca, tarih, akademik çalışmalar ve eski belgelerin okunabilmesi için bilinmesi gereken bir dildir.

 

Çeviri Hizmetleri

 

Tercüme büromuzda Osmanlıca dilinde yazılmış her metnin tercümesi profesyonel olarak yapılmaktadır. Osmanlıca dilinde yapılan tercümelerde bu dilde uzmanlaşmış, en az 5 yıl deneyimli tercümanlarımız görev almaktadır.

Edebi metinler, gazete yazıları, nüfus cüzdanı, boşanma belgeleri, tapu, pasaport, iş anlaşmaları, ticari sözleşmeler akademik makale, ödev gibi tüm Osmanlıca tercümeleriniz için tercüme ofisimize başvurabilirsiniz.

Tercüme ofisimizde Osmanlıca çeviri ücretleri, metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre belirlenmektedir. Osmanlıca tercümelerimizin fiyatları metnin dil özelliklerine, dilin hangi yüzyıla ait olduğuna göre de değişmektedir. Aynı zamanda Osmanlı Türkçesi ile yazılan metnin konusu, ücretin belirlenmesinde oldukça etkili olmaktadır.

Osmanlı Türkçesinin ilk dönemlerinde; 13. yüzyıl ile 15. yüzyılda yazılmış metinleri çözümleyebilmek için daha fazla zaman ve emek sarf edilmektedir. Bazen de metin Osmanlıca’nın son dönemlerine ait olsa da, yazının kalitesi düşük olabilmektedir. Bu tür metinler için talep edilen tercüme ücreti, standart ücretlerden daha yüksek olmaktadır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

 

osmanlıca çeviri