Otizm'li  gençlerden muhteşem 'Otizm Farkındalık Konseri'

TAKİP ET

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi özel öğrencilerince 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında, 'Otizm Farkındalık Konseri' gerçekleştirildi.

Konsere; Vali yardımcısı Rıza Dalan, Merkezefendi ilçe Kaymakamı Dr Adem Uslu,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aile ve Sosyal politikalar il müdürü Kadriye Özer Bici, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şamil Temiz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Gürhan, Merkezefendi Halk Eğitim Müdürü Tuğran Genç, Ram Müdürü  Gürcan Kıraç, Müsiad şube başkan  yardımcısı Erdal Otçu, Beyazay Bölge Başkanı Osman Kabalay, Beyazay şube başkanı Dilek Kahveci  ve veliler katıldı.



“Farklılıklara dokunulduğunda neler yapılabileceğini sunmak, özel yetenekleri olan özel öğrencinin yeteneklerini ve neler yapabileceklerini göstermek amacıyla  düzenlenen konserde, normal öğrencilerle birlikte aynı okulda eğitim alan o öğrencilerden biri olan Ferda Kabalay sahne aldı.



Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören Mehmet Bozkurt ve Egemen Durmaz’ ın sunduğu Piyano’da resitali, izleyicilerden tam not aldı. Özel öğrencilerden Ferda Kabalay ise, Solo konser ve okul korosunda gösterdiği performansında,  eğitim ile özel öğrencilerin neler yapabileceğini davetlilere göstermiş oldu.



İzleyenlerden büyük beğeni alan Ferda Kabalay ve kendisine eşlik eden arkadaşları  "Otizim Farkındalık Konseri"nde sergilediği performans nedeniyle plaketle ödüllendirildi.
 

Ferda Kabalay otizm farkındalık konseri