Özbekistanlı Akademisyen Buldan'ı ziyaret etti

TAKİP ET

Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Senatör ve Devlet Başkanı Başdanışmanı Milletvekili Prof.Dr. Azamat Ziyo, Buldan'ı ziyaret etti. Özbekistanlı akademisyeni BELKÜM'deki makamında ağırlayan Başkan Şevik, ilçenin tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili bilgi verdi, el dokuması ürünlerden hediye etti.

Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Maveraünnehir'den Anadolu'ya Tarihin Derin Kökleri ve Tarihçilik” Çalıştayına katılmak üzere Denizli’ye gelen Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Senatör ve Devlet Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Azamat Ziyo, Buldan’ı ziyaret etti. İlk olarak Tripolis Antik Kentini gezen Senatör Prof.Dr. Azamat Ziyo, daha sonra Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i BELKÜM’deki makamında ziyaret etti.

 

Prof.Dr. Azamat Ziyo ile bir süre sohbet eden Başkan Şevik, ilçenin tarihi, kültürel zenginlikleriyle ilgili bilgi verdi.

 

Belediye şeref defterine, “"Buldan köklü ve zengin tarihi olan bir yer. Bu sebepten dolayı ve dokumaları ile meşhur. Bugün burada olmaktan dolayı mutluyum” yazan Prof.Dr. Azamat Ziyo’ya ilçenin geleneksel el dokuması ürünlerinden bornoz ve kravat hediye eden Başkan Şevik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Senatör Prof.Dr. Azamat Ziyo, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tripolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Bahadır Duman ve Belediye Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol ile birlikte Buldan’ın geleneksel el dokumasının dünü ve bugününün sergilendiği eski cezaevi koğuşları ile belediye tarafından restore edilen tarihi sokak ve konakları gezdi.

 

mustafa şevik buldan Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı Senatör ve Devlet Başkanı Başdanışmanı Milletvekili Prof.Dr. Azamat Ziyo