ÖZEL MÜLKİYETTE AĞAÇ KATLİAMI!

TAKİP ET

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Orman Bölge Müdürlüğü araçlarının özel ve kamuya ait araziden 24 zeytin ağacını izinsiz olarak sökmesine tepki gösterdi.

“Özel mülkten sökülen zeytin ağaçları nereye götürüldü? “ diye soran Yazmalı Efe Melike Basmacı, “24 adet zeytin ağacının sökülüp Orman Bölge Müdürlüğü araçları ile taşınması ne amaçla yapıldıysa, nereye götürüldüyse açıklansın.” dedi.

Metin Özen, 1975 yılında kayın babası tarafından kendilerine ait özel mülkiyete dikilen zeytin ağaçlarının sökülmesini CHP Milletvekili Melike Basmacı’ya ileterek yardım istedi. canlı maç izleYazmalı Efe Melike Basmacı da ağaçların sökülüp götürülmesine ve ağaç katliamına  ilişkin görüntüleri kamuoyu ile paylaşmak için basına geçti.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Tekkeköy Ayrancık küme evleri mevkiinden bir kısmı özel mülkiyete ait  zeytin ağaçları, mülkiyet sahibinin itirazına rağmen sökülerek, Orman Müdürlüğüne ait kamyonlarla taşındı. 41 yıllık ağaçların nereye taşındığını Orman Müdürlüğü yetkililerine soran Melike Basmacı, “Ağaçlar ne için söküldü bunu bilmiyoruz. Ancak herhangi bir rant sağlamak ya da  yeşil alanı imara açmak için yapıldı ise sonuna kadar bu işin arkasında olacağım. Yeşili katleden ve ağaçları kökleyip özel mülkiyete saygı göstermeyenler mutlaka adalet önünde bunun hesabını vereceklerdir.” diye konuştu.

Metin Özen isimli vatandaşın emlak vergisini ödediği araziden sökülen ağaçlarının sökümünün özel bir firmaya ait kepçeyle yapıldığını ifade eden Yazmalı Efe Melike Basmacı, “Ağaçlar, resmi plakalı araçla taşınmıştır. Orman Müdürlüğü yetkilileri hakkında mutlaka suç duyurusunda bulunulacak. Gerçekleşen doğa ve çevre katliamı cevapsız kalmayacak.” dedi.