Öztürk: "Basın Kartları ne olacak?"

TAKİP ET

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Başbakanlığa bağlı 'Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanlığı'na bağlanarak adının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olduğunu ama basın kartlarında halen 'Başbakanlık' ibaresinin kullanıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yazılı soru önergesi verdi.

 
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk; “24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Ülkemizde pek çok değişiklik yaşandı, Kurumların isimleri, logoları, yönetmelikleri değiştirildi. Bunlardan birisi de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüşmesidir. Ancak bu değişimden sonra basın meslek kimliği yerine geçen Basın Kartlarının yenilenmesi konusunda hiçbir adım atılmadı” dedi.
 
17 Ocak 3 Şubat 2019 tarihleri arasında kart değişikliğinin yapılacağının ilan edilmiş olmasına rağmen bu işlemin yapılmadığını, süre dolumu adliye vb. sebeplerle kartını değiştirmek zorunda kalan basın mensuplarının havaalanı, maçlar, akreditasyon ile girilen yerlerde zor durumda kaldığını belirten Yasin Öztürk, konu ile ilgili yazılı soru önergesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na teslim etti. İletişim daire başkanlığının resmi sitesinde basın kartı yenileme sayfasında işlemlerin kapalı olduğunu bunu da basın kartı uygulamasının kaldırılacağı şüphesi doğurduğunu belirtti.
 
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Zaten zor şartlar altında görevlerini yerine getirme konusunda fedakârca çalışan basın çalışanları mesleklerini ifa etmede bir de yenilenmeyen basın kartları sebebi ile mağdur edilmemeli” diyerek sözlerini tamamladı.