ÖZTÜRK: "MÜLTECİ ÇALIŞTIRANA KREDİ KABUL EDİLEMEZ"

TAKİP ET

Iyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, basınla buluştu. Gündemi ve İyi partinin çalışmalarını değerlendiren Öztürk, gazetecilerin sorularını cevapladı.


HABER MERKEZİ

Milletvekilliği süresince Denizli’nin sorunlarının Meclise taşıdığını, son bir yıl içerisinde 207 adet soru, 2 kanun teklifi verdiğini anlatan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Bundan sonraki çalışmalarımı beldelerde de yoğunlaştıracağım. Denizli’mizin sorunlarını TBMM gündemine taşıyacağım.” Dedi.

DENİZLİ, DEPREMDE SINIFTA KALDI

İyi Parti Milletvekili Öztürk, “Denizli once Acıpayam depremi ile sarsıldı, ardından Çardak ve Bozkurt ilçeleri ağır bir deprem geçirdi. Acıpayam ve Çardak ilçeleri iktidar Belediye Başkanlarına sahip vatandaşlar için bir şey yapmış değiller. Bozkurt ise CHP’ye mensup başkanla yönetiliyor. Bu ilçenin imkanları kısıtlı olmasına rağmen, depremde zarar gören vatandaşlarının sorunları çözülmek üzere. Bu herşeyi devletten beklememe ve beceri işidir. Kısaca İktidar, depremde sınıfta kalmıştır. İktidar populist yaklaşıyor buralara. Ancak, vatandaş çektiği acıyı asla unutmuyor.

ÇALIŞKAN TEŞKİLAT İSTİYORUM

İl teşkilatının görevden alınmasını aile içi bir tasarruf olduğunu ifade eden Milletvekili Öztürk; “İl Başkanı yönetimi zaten atama ile göreve gelmiş bir ekipti. Seçilmiş bir yönetim olsa müdahalemiz olmazdı. İyi Parti temsilcilerinin çalışkan olmasını ve seçim yarın olacakmış gibi dinamik olmasını bekliyorum. Teşkilat canlı olsun istiyorum. Bu aile içi mesele. Kendi içimizde problemi çözeriz.”

ERKEN SEÇİM OLMAZ

Erken seçim olacağını sanmıyorum. En azından 2020’nin 2. Yarısına kadar böyle bir şeyi öngörmüyorum.  İyi parti olarak biz üzerimize düşeni, vatandaşımızın beklentilerini  çözmek için çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.

MÜLTECİ ÇALIŞTIRANA KREDİ KABUL EDİLEMEZ

Hükümet, suriyeden gelen vatandaşları çalıştıran işyerlerine kredi verme ile ilgili şimdilik anket çalışması yaptırıyor. Denizli’de de bu kamu kurumu bu yöndebir anket hazırlayıp, işverenlere sorular yöneltiyor. 7 mülteci çalıştırana kredi vermenin yollarını araştırıyor. Bu kabul edilemez. Kapat sınırları mülteci alma. Kendi vatandaşın açlıktan kıvranırken, mültecileri işe yerleştirmek için çareler aramak, milliyetçilikle bağdaşmaz!.

10 ARAMADAN 9’U İŞ İSTİYOR

Ben Milletvekiliyim. Üstelik muhalefet partisinin milletvekiliyim. İnanın beni arayan 10 kişiden 9’u benden iş istiyor. Ben iktidar partisinden değilim. İş bulma imkanım olmamasına rağmen, insanlar çaresiz. Benden iş istiyorlar. Bugün ülkenin en büyük problem işsizlik ve ekonomik krizdir. Kendi Türkiye vatandaşı aç iken başka milletlerin vatandaşına iş aramak abesle iştigaldir.