PAMUKKALE ANKETİ CHP'Yİ KARIŞTIRDI

TAKİP ET

Aday belirleme çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday adaylarının en fazla ilgi gösterdiği Pamukkale ilçesinde, Genel Merkez tarafından yaptırılan anket çalışması tepkilere yol açtı. Dün başlayan ve iki gün süren anket çalışmasında aday adaylığı başvurusu yapan İlhan Özcan, Gökhan Çankır ve Şükrü Sezen'in yer almayıp, başvuru yapmayan bazı isimlerin yer alması tepkilere yol açtı. 

CHP Genel Merkezi, 5 aday adayının başvuru yaptığı Denizli'nin en büyük ilçesi Pamukkale'de başkan adayını belirlemek için anket yapılmasına karar verdi. Bir şirket tarafından dün başlayan ve iki gün süren anket çalışmasında ilçede yaşayan vatandaşlar aranarak belirlenen 6 isime oy verip, vermeyecekleri soruldu.

 

BAŞVURU YAPAN ÜÇ İSİM SORULMADI

 

Ankette Pamukkale için aday adaylığı başvurusu yapan Ali Kurt ve Arda Arpacı ile başvuru yapmayan ancak adaylık için adı kulislerde konuşulan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, eski Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ile milletvekili adayı Adil Demir'in isimlerine yer verildi, aday adaylığı başvurusu yapan İlhan Özcan, Gökhan Çankır ve Şükrü Sezen'e yer verilmedi. Başvuru yapan 3 isim hakkında vatandaşın görüşüne başvurulmadı.

 

Anketin duyulması üzerine isimlerine yer verilmeyen İlhan Özcan, Şükrü Sezen ve Gökhan Çankır ve bazı partililer çalışmaya tepki gösterip, tepkilerini Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve Genel Merkeze iletti. İki gündür Denizli CHP'nin gündemi Pamukkale anketi oldu.

 

ANKET ÇALIŞMASI YENİLENSİN

 

Aday adaylarından İlhan Özcan, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin'e tepkisini dile getiren yazı gönderdi, anketin yenilenmesini istedi. Özcan Genel Merkez'e yazdığı yazıda, “Yasal süresi içinde tüm evraklarımı tamamlayarak Pamukkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için Pamukkale CHP İlçe Başkanlığına müracaatımı yaptım.

 

 Ön seçim yapılacağını beklerken telefon anketi sonucu adayların belirlenmesine karar verildiğini öğrendim. Ama yapılan telefon anketlerinin hiç biride benim ismimin olmadığını, sorulmadığını öğrendim.  CHP kurucu ilçe Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Sekreterliği, Acıpayam Belediye Başkan Adaylığı, 27.ve 28 dönem milletvekilliği gibi partimin her kademesinde aralıksız partimin başarısı için emek vermiş biriyim. Parti içi demokrasinin özgürce yaşandığı, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılındığı partim CHP'de bu anti demokratik uygulamanın iptal edilerek, ismimin de içinde olduğu yeni bir telefon anketinin başlatılması konusunda girişimler yapmanızı arz ve talep ederim” ifadelerini kullandı.

 

“ADAY BELİRLEMEDE TEK KRİTER DEĞİL”

 

Ankette ismi yer almayan diş hekimi Gökhan Çankır'ın da tepkisini Genel Merkez'e gönderdiği yazıyla dile getirdiği öğrenilirken, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Genel Merkezi arayarak 3 ismin ankette yer almama nedenini sordu.

 

İlçe Başkanı Coşkun, “Resmi başvuru yapan bazı aday adaylarımızın anket çalışmaması ile ilgili Genel Merkezle görüştüm. Anketin aday belirlemede tek kriter olmadığını, daha önce de anket yapıldığını, yeni anket de yapılacağını ifade ettiler.

 

Ayrıca gerekirse Pamukkale'de ön seçim yapılabileceği ifade ed edildi. Pamukkale, seçimi kazanacağımız bir seçim bölgesi olduğu için, aday belirleme sürecinin titizlikle yürütüldüğü belirtildi. Aday adaylarımızla birlikte süreci takip ediyoruz. Bu anketten ismi olmayan arkadaşlarımızın değerlendirme dışı tutulacağı şeklinde sonuç çıkarmak doğru değil” diye konuştu.

 

 

pamukkale anketi CHP tepki 3 adayın ismi sorulmadı