PAMUKKALE'DE "SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI" SEMİNERİ

TAKİP ET

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi'nce hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda uygulanmakta olan 'Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi' kapsamında İlçe öğrencilerine Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay tarafından 'Sosyal Medya Etkileri ve Mobil Yaşam' konulu seminer verildi. 3 gün süresince 11 farklı okulda düzenlenen seminerlere 4.350 öğrenci katıldı.

Bazen “Bayrağını, Vatanını, Atatürk’ünü seviyorsan paylaş” bazen de “Peygamberini, Dinini, Kabeyi seviyorsan paylaş” “Paylaşırsan 2GB internet hediye” gibi sosyal medyada sıkça rastladığımız mesajlara itibar edilmemesini vurgulayan Deniz Unay, bu paylaşımların bizlerin dini ve milli duygularımıza olan hassasiyetimizi köreltmeye yönelik olduğunu ve bu amaçlara aracılık edilmemesi gerektiğini belirtti.

         

HERKESİN SOSYAL MEDYA CV’Sİ VAR.

Nasıl ki her bir vatandaşın adli sicil belgesi varsa aynı şekilde de bir sanal ortamdaki hesaplarına ilişkin bir CV’si olduğunu belirten Deniz Unay, sanal dünyanın zannedildiği kadar sanal olmadığını, sanal ortamlarda da işlenen suçların cezai müeyyidesinin olduğunu, iş başvurularında akademik geçmişinizin yanında sosyal medya paylaşımlarının da dikkate alındığını belirterek öğrencilerimizin mağdur olmaması için uyarılarda bulundu.

        

        

DUYGUSUZ VE DUYARSIZLAŞIYORUZ

Sosyal medya hesaplarında her türlü video içeriklerinin aynı anda saniyelik olarak gözümüzün önünden geçmesi nedeniyle birçok duyguyu anda yaşadığımızı ve belirli bir süre sonrada bu durumun duygularımızın körelmesine giderek yok olmasına sebep olduğunu vurgulayarak, Teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklardan çok daha tehlikeli olduğunu bu konuda ailelerin çok daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

         

BU BAĞIMLILIĞIN YAŞI YOK

7 aylık bir çocuğun madde bağımlısı olmasının mümkün olmadığı gibi 70 yaşına kadar sigara kullanmayan birinin de sigara bağımlısı olmasının pek mümkün olmadığını belirten Deniz Unay, teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklara nazaran yaşının olmadığını 7 aylık bebeğe 1 saat tablet verilip elinden alındığında ağlamaya başladığını veya 70 yaşındaki bir insanın saatlerce sosyal medyada vakit geçirdiğini belirtti.


YASAKLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Seminere katılan bir öğrencinin “Siz bizden telefonu bilgisayarı kaldırıp internetin fişini çekmemizi mi istiyorsunuz?” sorusuna ise Deniz Unay; “Kesinlikle hayır. Amacımız sizlerin ve diğer insanlarımızın teknolojiden uzaklaşmaları değil, tam aksine teknolojiyi bilinçli kullanmalarıdır. Bilgisayarda oynadığınız oyunlarla saatlerinizi tüketmek yerine, siz o saatlerinizi kod yazarak geçirin oyunlar üretin satın istiyoruz.” diye cevapladı.

         

DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Seminere ilişkin düşüncelerini paylaşan Kaymakam Balcıoğlu; “Deniz Beyinde belirttiği gibi teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklardan daha da tehlikeli. Ama teknolojiyi bilinçli ve doğru şekilde kullanmayı bilirseniz de dünyaya hükmedebiliyorsunuz. Deniz Bey 3 gün süresince çok güzel seminerler düzenledi. Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve eğitim camiamızla gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak için çalışmaya devam edeceğiz. Annelerimizden babalarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Davetimizi kırmayarak 3 gün süresince okul okul gezerek seminer düzenleyen Deniz Unay beyefendiye ve proje yürütme ekibine teşekkür ederim.” dedi.