PAMUKKALE İMAMLARI SİGARA İLE MÜCADELEDE"BİZ DE VARIZ" DEDİ

TAKİP ET

Pamukkale İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerimizde görev yapan imamlar, 65 yaş üstü kimsesiz yaşayan yaşlılarımızı ziyaret etmelerinin ardından başka bir toplumsal sorun olan Tütün Bağımlılığı ile Mücadeleye başladı.

Kaymakamlığın Proje Ofisince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulu ve İlkokullarda yürütülmekte olan “Tütün Bağımlılığı İle Mücadele Projesi” kapsamında Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri de projeye dahil olarak vatandaşların Tütün Bağımlılığından kurtulmaları için destek veriyor.

      

Bu kapsamda; ilk olarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle Ulu Camiinde vatandaşlarımıza Cuma Namazı öncesinde, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Osman VERİM tarafından Tütün Bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

      

Devlet politikası haline gelen, insanlığımızın sağlığına ve ekonomisine büyük zarar veren bir meseleye, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kayıtsız kalmadığı, Pamukkale İmamları olarak da Bağımlılıklarla mücadele konusunda daha aktif şekilde mücadele etmeye başladıklarını; vatandaşlarımızı sadece camilerde değil  sokakta, kıraathanelerde her yerde her zaman  gerek dini konularda gerekse diğer konularda bilgilendirmeye devam edecekleri bildirildi.

     

Cuma namazı sonrasında vatandaşlarımızla görüşülmüş ve alınan görüşlerin birçoğunda; camilerde bu tarz sunumlara alışık olmadıklarını bu nedenle şaşırdıklarını ancak camilerde de bu konuların ele alınmasının çok yararlı olduğunu ve etkilendiklerini belirttiler.