Pamukkale Üniversitesi  Denizli'yi Gururlandırdı

TAKİP ET

TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018 sonuçları belli oldu. 208 üniversitenin bulunduğu en girişimci üniversiteler listesinde Pamukkale Üniversitesi 32. sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdi.



TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018 sonuçları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. ODTÜ'nün birinciliği aldığı liste, 150 ve daha fazla öğretim üyesi olan üniversiteleri kapsıyor ve endeks puanına göre ilk 50'ye girenler açıklanıyor.



2018 yılında yenilenen endeks metodolojisiyle yapılan değerlendirmeye göre Pamukkale Üniversitesi “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sıralamasında 208 üniversite arasında 32.sırada yer aldı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamasında, 2018 yılının değerlendirmesinin 9 ay sürdüğünü ve metodolojide bazı değişiklikler yapıldığını aktardı. Yedinci kez açıklanan endeksin, takip edildiğini ve üniversiteler tarafından prestijli bir endeks olarak kabul gördüğünü vurguladı.

"Amaç girişimcilik odaklı rekabeti artırmak" Endeksin başta üniversiteler olmak üzere, kamuoyunun merakla beklediği prestijli bir derecelendirmeye dönüştüğüne işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, amaçlarının üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırıp böylelikle girişimcilik ekosistemini geliştirmek olduğunu dile getirdi.



Varank, "Endeksin yayınlanmaya başlanmasıyla üniversitelerimizin girişimcilik ve yenilikçiliğe dair önemli adımlar atıyor olması da ayrıca sevindiricidir. Özellikle ilgili kuruluşlarımız TÜBİTAK ve KOSGEB'in bu alanda verdiği önemli desteklerle akademide girişimcilik ekosistemi ciddi bir atılım sürecine girmiştir." dedi. Endeks çalışmasının üniversitelerin eğitim kalitesine göre sıralandığı bir liste ya da en başarılı üniversitelerin ortaya koyulduğu bir sıralama olmadığını ifade eden Varank, şöyle konuştu:

"Endeks oluşturulurken, üniversitelerin yalnızca girişimcilik ve yenilikçilik performansları dikkate alınmıştır. Öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 164 üniversitemizden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti 9 aylık yoğun ve titiz bir çalışmayla değerlendirilmiştir. TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ve üniversitelerimizin aralarında bulunduğu 247 kurum katkılarını sunmuştur."