Pamukkale Üniversitesinde Ceza Alanlar Ödüllendiriliyor mu?

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi ve Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde yapılan atamalar, son günlerde Üniversite'de en çok konuşulan konular arasında yer almaya başladı.

 

İddialara göre; Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi ve Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Genel Sekreter Tamer Ceylan’n baskılarına maruz bırakıldığını iddia ederek istifa eden Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun yerine yine Genel Sekreter Tamer Ceylan’ın önerisiyle oluşturulan yeni yönetimde daha önce Spor Merkezini Kamu Zararına Uğrattıkları iddia edilen Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aydın İlhan ve Öğr. Gör. Emin Öztop’un yer alması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

YARGILAMA DEVAM EDERKEN YENİ GÖREV VERİLDİ

 

 Bu öğretim üyelerinin Pamukkale Üniversitesi İç Denetim raporları üzerine Spor Merkezini kamu zararına uğrattıkları gerekçesiyle halen yargılandıkları ve davaları devam ederken bu göreve getirilmeleri “ciğerin kediye teslim edilmesi” olarak algılanıyor.

 

Yine bu öğretim üyelerinin daha önce Tamer Ceylan’ın genel sekreter olarak görev yaptığı dönemde de spor merkezinin yönetiminde oldukları ve o dönemde de birçok kişinin spor merkezinde işten çıkarıldığı, bu kişiler için Spor Merkezi gelirlerinden kıdem ve ihbar tazminatlarının  ödendiği de öne sürülen iddialar arasında.

 

ETİK İHLAL VE KINAMA CEZASINA RAĞMEN, ATAMA

 

Ayrıca yeni yönetimde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Halit Egesoy’un da yakın bir zamanda bilimsel çalışmalarında etik ihlal yapması sebebiyle üniversitede açılan soruşturma raporları üzerine kınama cezası aldığı biliniyor.

 

Egesoy’un kınama cezası, Üniversitenin Yönetim kurulunda da onaylanmışken, Etik ihlal yapan ve kamu zararına sebep olan kişilerin Pamukkale Üniversitesinin önemli birimlerinden biri olan Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezinde yönetimde görevlendirilmeleri şaşkınlıkla karşılanıyor.

 

Üniversite yönetiminin yaptığı bu görevlendirmelerle  ilgili ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.  Ayrıca bu kişilerin akademik yükseltmelerde de kadrolarını öncelikli olarak alacakları diğer iddialar arasında.

 

DOĞALGAZ GİDERLERİ, DÖNER SERMAYE YERİNE PAÜ’YE YÜKLENİYOR

 

Yine Spor Merkezi ile ilgili diğer bir gelişme ise Döner Sermaye İşletmesine bağlı olan birimin tüm doğalgaz borçlarının Pamukkale Üniversitesinin yatırımlar ve temel ihtiyaç giderleri için ayrılan genel bütçesinden ödendiği ve bunun da Üniversitenin Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı söylentileri de ayyuka çıkmış durumda.

 

Bu durum yeni yönetimle birlikte “kamu zararına yönelik eylemlerin” başladığı yönünde  algı oluşturuyor.

 

 Sayıştay raporları ve iç denetim raporları incelendiğinde Döner Sermaye birimlerinin borçlarının yine döner sermaye gelirlerinden ödenmesi durumunu ortaya çıkardığı ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

paü Cimer atama Tamer Ceylan YÖK