Pamukkale üniversitesinde rektör yardımcısı 6. kez değişti

TAKİP ET

Göreve geldiği günden bu tarafa 6 genel sekreter değiştiren rektör Ahmet Kutluhan aynı zamanda İktisat Fakültesi Dekanı da olan Ensar Yeşilyurt'u da görevden aldı. Ensar Yeşilyurt'un görevden alınmasıyla birlikte rektör Kutluhan görev süresi boyunca beşinci rektör yardımcılığı değişimine de imza atmış oldu.

 

 İlk rektör yardımcısı değişimi olan prof Dr Fahir Demirkan ile birlikte sırasıyla Prof Dr İbrahim Kısaç, prof Dr Bilal söğüt, Prof Dr Selçuk Yüksel ve son olarak da prof Dr Ensar Yeşilyurt rektör yardımcılığı görevinden ayrıldı. Ensar Yeşilyurt aynı zamanda İktisat fakültesi dekanlığını da yürütüyordu. Yerine ise; Prof Dr. Durmuş Akalın getirildi.

 

Henüz dekanlık görev süresi dolmamış olan Ensar Yeşilyurt’un dekanlık görevinden de elçektirildiği gelen iddialar arasında.

 

(Yeni yardımcı)

 

 Ensar Yeşilyurt Yaklaşık bir yıl önce (şu anda Savcılığın gizlilik kararı verdiği yabancı uyruklu öğrenci olayı) çıktığı anda görevden ayrılan Bilal Söğüt’ün yerine atanmıştı.

 

Üniversite hakkında sürekli yazılar yazan kimi trol ve fake Twitter hesapları ve üniversite içinde konuşulan iddialardan anlaşıldığı kadarıyla Ensar Yeşilyurt’un savcılığın gizlilik kararı verdiği yabancı uyruklu öğrenci skandalıyla ilgili kurum içi yapılan soruşturmadan sorumlu rektör yardımcısı olduğu veya soruşturmayı Doç.Dr. Arzum Işıtan ile birlikte yürüttüğü belirtiliyor.

 

 Ancak yabancı uyruklu öğrenci skandalı kurum içi soruşturma aşamasından daha büyük boyutlu organize bir sürecini kapsadığı için savcılık ve Yök tarafından tüm ilgili kişilere dönük olarak kapsamlı ve gizlilik kararı doğrultusunda ilerlediği öne sürülüyor.

 

Tüm kamuoyu tarafından beklenti ise, bu soruşturmanın sadece öğrencilere ve bir kaç masum memurun üzerine yıkılmadan ucu nereye kadar gidiyorsa oraya kadar götürülüp tüm sorumluların sebep oldukları mahrumiyetlerin karşılığı olarak en ağır biçimde cezalandırılmalarıdır.

Tüm bu yaşanan sürece ilişkin bazı sosyal medya paylaşımlarının altına yapılan yorumlar ise hayli  dikkat çekici:

 

paü yök cimer rektör yardımcısı