Pamukkale Üniversitesinde ülkücü kıyımı

TAKİP ET

Atandığı tarih olan 2020'den bu tarafa yaklaşık üç yıldır görev yapan Rektör Ahmet Kutluhan son zamanlarda yaptığı garip idari atamalarla gündemde kalmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Rektör Kutluhan, mevcut iktidara muhalif bir çok sosyal medya paylaşımı bulunan kişileri daire başkanı ve müdür kadrolarına atarken, diğer taraftan ülkücü, milliyetçi muhafazakar kimlikleriyle öne çıkan bazı kişileri sürgüne gönderdiği ya da Daire başkanlıklarını usulsüz bir biçimde görevden almayı sürdürüyor.

 

Ülkücü, milliyetçi ve muhafazakar kimliğe sahip olduğu bilinen iletişim fakültesi sekreter kadrosunda bulunan Sezai Uğur hiçbir asli dayanak olmaksızın merkeze yaklaşık 100 km uzaklıktaki Çivril Uygulamalı Bilimler Fakültesine 13b/4 maddesine göre süresiz olarak görevlendirildi.

 

Öte taraftan üniversitenin kuruluş yıllarından bu yana memur olarak görev yaptığı ve kadrosu Bilgi İşlem Daire başkanlığı olan Yalçın Şenay’ın kadrosu da herhangi bir gerekçe gösterilmeden düşülerek şube müdürlüğü kadrosuna atandı.

 

Tüm bu usulsüz atamaların yanında, yapı işleri daire başkanlığı kadrosunda olan ancak Kutluhan tarafından pasif göreve çekilen Ali Murat Filiz’in daire başkanlığı kadrosunun alınması girişimi.

 

Yapı İşleri daire başkanlığından pasif göreve, koordinatör olarak Rektör Kutluhan tarafından herhangi bir yer gösterilmeden görevlendirildiği iddia edilen Ali Murat Filiz’e düzmece ve kanunsuz olduğu iddia edilen, ‘işe gelmeme tutanağı’ tutularak müstafi duruma düşürülüp memurluktan atmaya kadar varan bir soruşturma açıldığı söylentisi de Üniversite camiası arasında konuşulanlar arasında.

 

Özellikle ülkücü camia arasında dile getirilen bir başka iddia ise, yıllarca Pamukkale Üniversitesi hastanesinde memur olarak çalışmış ve geçmiş dönemden itibaren Hastane müdür yardımcısı olarak görev yapan Osman Dirmilli’nin de Organize Sanayi bölgesinde bulunan üniversiteye bağlı iş sağlığı ve güvenliği merkezine sürülmüş olması.

 

Ülkücü kimliği ile bilinen bir diğer kişi ve akademisyen ise, TOHSAM müdürlüğü kapsamında 30’a yakın sosyal sorumluluk projesinde imzası olduğu ve son yaşanan depremde 20 gün deprem bölgesinde görev yaptığı söylenilen Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun durumu.

 

Sönmezoğlu’nun da üst yönetim tarafından baskı ve şantajlar sonucunda PAÜ Spor merkezi müdürlüğünden istifa ettirildiği  de gelen söylentiler arasında.

 

Tüm bunlara bakıldığında ülkücü bir dünya görüşüne sahip olan Sezai Uğur, Yalçın Şenay, Osman Dirmilli ve Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu’nun yıllarca ülkücü sendika olarak bilinen Türk-Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen’in  üniversite şube üyesi oldukları ve sendika yönetiminde çeşitli görevlerde bulundukları biliniyor.

 

Öte yandan Ali Murat Filiz’in de Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-sen’de daire başkanı olana kadar üye olduğu ve muhafazakar milliyetçi bir kimliğe sahip olduğu iddia ediliyor.

 

Tüm bu söylenilenler açısından hayli merak konusu olan ise Rektör Kutluhan’ın ve üniversite üst yönetiminin siyasi iktidara muhalif ve muhalif olduklarını sosyal medya paylaşımlarından gizlemeyen kişileri çeşitli yükseltmeler ve kadrolar verirken MHP, Ülkücü ve muhafazakar kişilere yapılan bu sürgün ve kadro alma işlemlerinin neden yapıldığı ve arka planında neyin kim ve kimlerin olduğu merak ediliyor.

 

Bir başka Merak konusu ise Cumhur İttifakının en büyük bileşeni olan MHP bileşenli sendikalara üye olan ve ülkücü bir dünya görüşüne sahip olan bu kişilere yapılanlar karşısında mevcut sendikaların, Ülkü Ocaklarının, Türkav gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının ve yönetimlerinin sessizliği ise tepki çekiyor.

 

PAÜ ülkücü kadro kıyım cimer cumhurbaşkanlığı yök