PAMUKKALE'Yİ GÖRMEK CEP YAKACAK

TAKİP ET

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale'ye giriş ücretine yüzde 40 zam yaptı.

BEYAZ travertenlerinin yanı sıra Hierapolis Antik Kenti ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Pamukkale’yi gezmek isteyenler 4 Ocak 2016’dan itibaren  25 lira yerine 35 lira ödeyecek. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, zammı bu artışın ören yerleri ve müze ziyaretlerinin iyice azalmasına yol açacağını belirtti.

4 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinin artışını değerlendiren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen,“Böyle bir sezonda bu zamlar anlaşılır gibi değil. Bu gittikçe kan kaybeden ören yerleri ve müze ziyaretlerinin iyice azalmasına yol açacaktır” diyerek  “2015 yılında ziyaretçi sayılarında dikkat çekici düşüş yaşayan Pamukkale Ören Yeri, 2016 yılında turizm sezonda yaşanacak düşüş kaygılarının yanında, bir de yapılan dikkat çekici zamlardan sonra ziyaret edilme oranında büyük kayıplar yaşayacaktır.

Turizmciler olarak bu zamları anlamakta zorluk çekiyoruz. 25 liralık giriş ücretinin bile halkımıza çok geldiği noktada, giriş ücretinin 35 liraya çıkarılması Denizli halkını Pamukkale’den daha da uzaklaştıracaktır. Giriş ücreti zammı, seyahat acentelerinin tur maliyetlerinde artışa neden olacak, paket turların fiyatlarının artıracağından satışları etkileyecek, ülkemizde yapılan ekstra tur satışlarında da azalmaya yol açacaktır. Bunların hepsi düşünüldüğünde, bu zamlar sektörümüze olumsuz olarak yansıyacaktır. Sektörümüzün en çok desteğe ihtiyaç duyduğu bu sezonda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan zamların tekrar gözden geçirilerek geri alınması temel dilek ve isteğimizdir.”

 ÖREN YERLERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

Diğer ören yerleri ve müzelerin giriş ücretindeki artış şöyle; Olympos 20 TL, Side Örenyeri 20 TL, Anadolu Medeniyetleri Müzesi 20 TL, Aspendos 25 TL, Bodrum Su Altı Müzesi 30 TL, Derinkuyu Yeraltı Şehri 25 TL, Efes 40 TL, Efes Yamaçevler 20 TL, Göreme 30 TL, Hatay Müzesi 15 TL, Ihlara Manastır Vadisi 20 TL, İstanbul Arkeoloji Müzesi 20 TL, İstanbul Ayasofya Müzesi 40 TL, İstanbul Mozaik Müzesi 15 TL, Kariye Müzesi 30 TL, Kaymaklı Yeraltı Şehri 30 TL, Muğla Sedir Adası 20 TL, Myra ve Noel Baba Müzesi 20 TL, Patara 15 TL, Perge 25 TL, Phaselis 20 TL, Sümela Müzesi 25 TL, Topkapı Harem Dairesi 25 TL, Topkapı Sarayı Müzesi 40 TL, Troia 25 TL