"Parlamenter sisteme dönülmeli"

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ve İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Metin Ergun, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri ortak basın toplantı ile gündemi değerlendirdiler.

 
HABER MERKEZİ
 
Toplantıda ilk sözü İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı aldı. Paçası, daha çok ekonomiye ilişkin yaptığı konuşmasında, Tek adam sistemini eleştirdi. Paçacı’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sorun çözen konumda değiliz. Daha çok sorunları tesbit eden konumdayız.  Bu kapsamda illeri geziyoruz.  Denizli’ye de bu amaçla geldik. Sorunları Ankara’ya taşıyacağız. Tek adam sistemine karşıyız. İyi Parti olarak Parlamenter sistemden yanayız.
Yabancı yatırımcı, yatırım yapmadan önce Ülkenin demokrasisine, bürokrasisine ve yargı sistemine bakar. Bizde tabloya göre yatırımcı gelmez. Demokrasi rafa kalkmışsa, bürokrasi liyakat ve talimata kalmışsa, adalet tarafsızlığını, baüımsızlığını kaybetmiş ise o ülkeye yabancı yatırımcı gelmez.
 
Güven ortamını oluşturamamışsanız, ülkenin kaderi bir adamın iki dudaı arasında ise, o ülke kalkınamaz. Acilen parlamenter sisteme dönmeliyiz. İşsizlik Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyense yükseldi. 1 milyon 300 bin Üniversite mezunu işsiz, kayıtlara göre 1 milyon 350 bin genç işsiz bulunmaktadır. Gerçek rakamlar bunun üzerindedir.

Bunlar TÜİK verileridir. TÜİK’te sonuçları talimatlara göre açıklama yapmaktadır. Yanıltıcı yöntemlerle iktidarın istediği rakamları açıklamaktadır. Özellikle bu yıl gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 9 olduğu açıklandı. TÜİK ne talimat verilirse onu açıklar hale geldi. Artık kimse enflasyonu merak etmiyor. Çünkü, TÜİK güvenini kaybetti.

Bütçe delik-deşik. Resmi kayıtlara göre bütçe 235 milyar lira. Merkez Bankasından takviyeye rağmen açık 80 milyar. Dış ilişkilerde Türkiye sürekli tavizler vererek, politika yürütüyor.  ABD’ye gidiyor taviz veriyor, Rusya’ya gidiyor taviz veriliyor. Sürekli tavizlerle ülke kan kaybediyor.

Biz İYİ parti olarak krizden çıkış programı hazırladık. Kısa zaman sonra Genel Başkanımız Basın toplantısı ile bu programımızı kamuoyuyla paylaşacak.

Dünya’da sermaye değil bilgi kazanıyor. Bilgiyi yakalayan şirketler bugün ülkelerin okonomilerini ayakta tutuyor. Rekabet gücünü dengeliyor. Türkiye’de acilen kendi bilgi sektörlerini oluşturmalıdır”
diye konuştu.