PATENTLİ 'CEVİZ SÜTÜ' MUCİZESİ

TAKİP ET

Çivrilli Ceviz yetiştiricisi Ahmet Dönmez, 21 karışımdan elde ettiği 'ceviz sütü' iksiri buluşuyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2.cilik ödülüne layık görüldü.

Çivrilli Ceviz yetiştiricisi Ahmet Dönmez, 21 karışımdan elde ettiği “ceviz sütü” iksiri buluşuyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2.cilik ödülüne layık görüldü.

Dönmez, Asrın buluşu olarak nitelendirdiği bitkisel karışımla, cildin yaşlanmasını, hücrelerin yenilendiğini iddia ediyor. Makaleler bu ay içerisinde yayınlanarak, 21 iksir resmiyete kavuşmuş olacak.

Dünyada bir başka örneği daha olmayan buluşlarının kanseri sıfırladığını da iddia eden Ahmet Dönmez, “Engeller var. Hocalarının  kabul ettiğini, heyetteki öğrencileri kabul etmiyor. Neler oluyor anlamıyorum. Uluslar arası bir başarıya imza attık. “ceviz sütü”yle daha geç yaşlanacağız. Hücrelerimiz yenilenecek” dedi.

 Çivril’li Ahmet Dönmez şu günlerde ilçenin en çok konuşulan insanı. Kısa bir süre öncesine kadar da sıradan bir insan olan Dönmez, “Ceviz sütü” buluşuyla bir anda popüler oldu. İlçe Belediye Başkanının desteğini de arkasına  alan Ahmet Dönmez, KOSGEB kredisiyle 2007’de başlattığı Ar-Ge çalışmalarını tamamladı. “21 iksir ceviz sütü” adını verdiği buluşuyla Türk Patent Enstitüsü’ne başvurusunu yaptı ,patentini aldı.

 Dönmez, TÜBİTAK’tan onay alan buluşunun hücre yenileyici özelliği olduğunu ve yaşlanmayı önleyici bitkisel gıda takviyesi niteliğini taşıdığını söyledi. Hanımlara özel içerisinde Altın ve Gümüş minerali bulunan 4 çeşit yaşlanmayı önleyici krem ürettiklerini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  “21 iksir Ceviz Sütü” buluşunun Türkiye 2.cisi olarak kabul edildiğini ve yazınsın geldiğini anlatan Mucit Ahmet Dönmez, “80 dekar ceviz ağacım var. İksir için yıllardır bir araştırmam vardı. Sonra Kosgeb’den kredi aldım. Ar-ge çalışmalarımızı başlattık ve sonunda ortaya bu ürünleri çıkardık. TÜBİTAK’ta araştırmamıza onay verdi. Tarım Bakanlığı’ndan Ruhsatımın gelmesini bekliyorum. 29 Haziran Pazartesi günü PAÜ. Teknokent’te düzenleyeceğim toplantıyla iksiri halka tanıtacağım.” dedi.