PAÜ ACIPAYAM MYO 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

TAKİP ET

Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yılında Çanakkale şehitlerini andı.


Şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği programda PAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Aydın, ‘Atatürk ve Çanakkale’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Acıpayam MYO’da gerçekleştirilen etkinliğe, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan,  Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar ile birlikte daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

        


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, PAÜ öğrencilerinden İsa Amaç’ın Çanakkale ile ilgili kendi yazdığı şiiri seslendirmesiyle devam etti.

PAÜ öğrencilerinden İlker Tunca ve Reyhan Meyran’ın Mehmet Akif Ersoy’a ait olan ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri okumalarının ardından program, PAÜ Acıpayam Türkü Topluluğu Üyeleri Cansel Cabbar, Recep Ersin Erduğan, Rabia Evren, Melike Nur Kındıl tarafından gerçekleştirilen türkü dinletisi ile devam etti.

                  

Türkü dinletisinin ardından program Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Aydın’ın yaptığı ‘Atatürk ve Çanakkale’ konulu konuşma ile devam etti.Prof. Dr. Aydın konuşmasında Çanakkale Savaşları’na bilimsel ve tarihi gerçekliği ile ışık tutarken başarılı bir komutan olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki rolünün de altını çizdi.

          

Prof. Dr. Mithat Aydın, tarihi belgeler, diyaloglar, haritalar ile zenginleştirdiği konuşmasında Çanakkale Boğazı’nın Birinci Dünya Savaşı için önemine de vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlik dehasını bu savaşta aldığı kararlar ve verdiği emirler üzerinden anlatan Prof. Dr. Aydın, Çanakkale Zaferi’nin Atatürk olmadan anlaşılmayacağını belirtti.

         


Program, Acıpayam MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İkbal Vurucu’nun programa katkıda bulunan öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etmesi ve kendi yazdığı kitapları konuk konuşmacı olan Prof. Dr. Mithat Aydın’a takdim etmesi ile son buldu.