PAÜ Amatem'de sorumluluğu halen devam ediyor

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Amatem (Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) sorumlu hemşiresi Z. K. hakkında yapılan ihbarla, dolabında kırmızı reçete ile alınabilen ve tanesi tahminen 150 liraya satılan 50 civarında ilaç bulundu. Ve tutanakla olay sabitleşti. Bunun üzerine olaya Savcılık el koydu.

Yaklaşık 4 ay önce gerçekleşen operasyonda, PAÜ Amatem sorumlu hemşiresinin şahsi dolabında bulunan ve ancak kırmızı reçete ile tedarik edilen ilaç, uyuşturucu piyasasında ticareti yapılan bir ilaç olarak ta biliniyor.

Şahsi dolabında kırmızı reçete ile satılan çok sayıda ilaç bulunan ve hakkında uyuşturucu ticareti yapmaktan soruşturma açılan hemşirenin adli süreci devam ederken halen bu görevini Amatem sorumlusu olarak yürütmesi ise kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Normal şartlarda soruşturmanın selameti açısından, soruşturma bitene kadar  görevden uzaklaştırılması gereken sorumlu hemşirenin, hiçbir şey olmamış gibi Amatem’deki  görevine devam etmesi, kurum içerisinde de huzursuzluğa neden oluyor.

Z. K hakkında yürütülen soruşturma olmasına rağmen hala sorumlu hemşire olarak görevine devam etmesi hukuki mi?
 

paü amatemde hala sorumluluğu devam ediyor uyuşturucu ilaç sorumlu hemşire hastahane