PAÜ'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Etkinlikleri

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Yönetimi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere il protokol üyeleri, PAÜ akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleştirildi.


15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında, 15 Temmuz ruhunun diri tutulması amacıyla Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesi’nde, milli direnişin sembolü olan PAÜ 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı Açıkhava Amfisi’nde bir anma programı düzenlendi.


                  

                                


Düzenlenen anma törenine; 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili J.Alb. Bilal Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kaymakamlar, İl Emniyet Müdür Vekili Erdinç Gündüz, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, ilçe belediye başkanları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, il protokolünden üyeler, STK yetkilileri, PAÜ Senato üyeleri ile akademik, idari personel ve vatandaşlar katılım gösterdi.


                  

                               


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


                        


Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii Müezzini Ahmet Sarıkaya tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden tören; 15 Temmuz gecesi kaydedilen ve bu alçak girişimin millet tarafından nasıl hüsrana uğratıldığını gösteren kısa bir sinevizyon gösterimi ile sürdü.


                       


Sinevizyon film gösteriminin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ beraberindeki protokol üyeleri ve tüm katılımcılarla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı.


                              


Ayrıca tören alanında PAÜ Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz anısına hazırlanan “Al Şafaklarda Dalgalananlar” adlı derginin dağıtımı gerçekleştirildi. Program, şehitler adına yapılan hayır ve ikramların sunumu ile son buldu.


                


Etkinlikler çerçevesinde tören öncesi, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Serdal Yerli ve öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu kolaj çalışması katılımcılardan büyük ilgi gördü.

                          

                           


Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğün hazırladığı ve İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Orta Okulunda gerçekleştirilen “15 Temmuz ve Din İstismarına Karşı Sahih Bilginin Önemi” konulu panele Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademisyenleri Doç. Dr. İsmail Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Gencal Şenyayla ve İl Müftüsü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık panelist olarak katıldı.