PAÜ'de Bir Nepotizm Örneği

TAKİP ET

Son günlerde yabancı uyruklu öğrenci skandalıyla ilgili olarak meclise verilen soru önergesi ve güvenlik müdürü C.G'nin bir kız öğrenciyi röntgenlemesiyle gündemden hiç düşmeyen Pamukkale üniversitesi iki müdürün oğullarının Paü'nün çeşitli birimlerine işe alınmasıyla yine gündem oldu.

İşe alınan kişilerden biri olan Kaan Alpay Pamukkale hastanesi müdür yardımcılarından İsmail Alpay’ın oğlu. Kaan Alpay üniversite hastanesine destek personeli olarak işe alınmış.

 

Öte taraftan üniversite personel daire başkanlığında şube müdürü olarak çalışan Necmettin Köylünün oğlu olan Yasin Remzi Köylü de Sağlık Spor ve Kültür daire başkanlığına bağlı merkezi yemekhane birimine destek personeli olarak alınmış.

 

Necmettin Köylü’nün kardeşi Bilal Köylü aşçı olarak ve eşi Muradiye Köylü temizlik personeli olarak çalışmakta iken oğlu da aşçı olarak çalışan kardeşinin birimine işe alınmasıyla birlikte KÖYLÜ soyisminden olan üniversitede çalışan kişi sayısı dördü bulmuş durumda.

 

 Her iki müdürün birinci dereceden akrabalarının üniversite birimlerine, özellikle Kaan Alpay’ın babası İsmail Alpay’ın müdür yardımcılığını yaptığı Üniversite Hastanesine alınması tam bir kayırmacılık ve akraba kayırma örneği olarak kendini gösteriyor.

 

Daha önce de bizim haberini yaptığımız işe alımlarda kişisel verileri koruma yasası bahane edilerek işe başvuru sonuçlarının gizlenmesi, bu türden alımlarda şeffaflık ilkesinin çiğnendiğini gösteriyor.

 

Şayet Kaan Alpay ve Yasin Remzi Köylü özel şartlar yazılmadan KPSS puanına göre haklarıyla işe alınmışlarsa bunda etik açıdan herhangi bir sorun söz konusu olamaz.

 

Ne var ki bu kişiler kişiye özel şartlar aracılığıyla işe alınmışsa bu kişilerin üniversite tarafından nasıl işe alındıkları başvuru şartları sıralamalar ve başvuru sonuçları açık olarak şeffaflık ve eşitlik ilkesi gereği yayınlanması gerekmektedir. Kamuoyunun beklentisi üniversite yönetiminden bu konuda kayırma yapılıp yapılmadığını açıklamasıdır.

Nepotizm PAÜ kayırma ayrımcılık personel alımı YÖK CİMER