PAÜ'DE 'ERTUĞRUL' İZDİHAMI

TAKİP ET

TRT'nin sevilen dizisi 'Diriliş Ertuğrul'un oyuncuları bugün Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenci ve vatandaşlarla söyleşide buluştu.

Pamukkale Üniversitesi ve TRT işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe Yapımcı-Senarist Mehmet Bozdağ, Ertuğrul’u canlandıran dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Hayme Ana Hülya Darcan, Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı) ve Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) katıldı.

Tarihimizi ve Ecdadımı tantan dizinin 7’den 77’ye büyük ilgi görmesinin Türk insanının tarihine dükün olmasına bağlayan başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, “Kimseye nasip olmayacak bir başrol oynamanın ve tarihimizi gençlerimize anlatma fırsatı bulduğumuz dizimiz Türk insanı için en önemli yapıtlardan biridir.” dedi.

Protokol üyelerin de katıldığı söyleşide diğer oyuncularda söz alarak, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar. Dizi oyuncularına PAÜ. Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı tarafından kılıç ve tekstil ürünleri hediye edildi.

Söyleşi öncesinde Yatağan’a giden dizi oyuncuları burada yapılan kıçak ve kılıçları incelediler. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, oyuncuları bol bol hatıra fotoğrafları çekilen insanların akınına uğradı. Pamukkale Üniversitesi’nde de söyleşiye ilgi yoğun olunca, izdiham yaşandı.