PAÜ'den 'Devlet Tiyatroları' açıklaması

TAKİP ET

Denizli'de 'Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin' denilen devlet tiyatrosu sanatçılarının kentten çekildiklerini açıklamalarının ardından Pamukkale Üniversitesi geri adım attı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda; 'Konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Devlet Tiyatroları üniversitemizde oyunlarını sergilemeye devam edecektir' denildi.

Denizli’de dün gece sahnelenen bir oyun öncesi PAÜ Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Fatih Yayla’nın Devlet Tiyatrosu sanatçılarına ‘Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin’ dediği ileri sürülmüştü. Oyuncular duruma tepki göstererek oyun sonunda izleyicilere Denizli’den çekildiklerini bir daha oyun sahnelemeyeceklerini açıklamıştı.

 

Yönetmen Funda Mete’nin izleyicilere yönelik konuşmasının sosyal medyada yer almasının ardından Pamukkale Üniversitesi’nden de bir açıklama geldi.

 

Açıklamada konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığı ifade edilerek; “Üniversitemiz bünyesinde Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde oynanan Devlet Tiyatroları'yla ilgili haberler Rektörlüğümüzce değerlendirilmiş, gerekli görüşmeler yapılmış ve konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Devlet Tiyatroları Üniversitemizde oyunlarını sergilemeye ve Denizli halkıyla buluşmaya devam edecektir” denildi.

 

PAÜ Devlet Tiyatroları skandal saygısızlık açıklama