Paü Rektörü Kutluhan, açıklamasını düzeltti

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, geçtiğimiz hafta katıldığı bir tv programında, covid olan bir arkadaşını tedavi ettirmek için, Üniversiteki bir öğretim görevlisinden tedavi amaçlı dua istediğini açıklamıştı.


Rektör, Kutluhan bugün yaptığı açıklamada ise, duanın psikolojik destek amaçlı yapıldığını, Korona tedavisinin tıbbın önerdiği şekilde yapılması gerektiğini söyledi.


Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, pandemi döneminde İlahiyat Fakültesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, covid olan arkadaşının kendisinden covid duası istediğini, bunun üzerine İlahiyat Fakültesinden dua temin ettiğini söyledi. Programda fakülte ile ilgili başka bir konu konuşulmadı.

Koronanın önce dua ile sonra tıp ile tedavisinin mümkün olduğunu gönderdiği düzeltme açıklaması ile düzelten Rektör tv programında şu sözleri etmişti:



Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ege TV’de Bakış Açısı programına katıldı. Nurcihan Bahtiyar’ın sorularını yanıtlayan Rektör Kutluhan, sosyal bilimler alanında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, konuyu İlahiyat Fakültesi’ne getirdi. Pandemi döneminde İlahiyat Fakültesi’nin çalışmalarına değinen Rektör Kutluhan, arkadaşıyla arasında geçen diyalogu anlattı.

Covid olan arkadaşının kendisinden covid duası talep ettiğini belirten Kutluhan, ilahiyatçı bir arkadaştan duayı temin ettiğini söyledi.

İlahiyatçı arkadaştan dua temin ettim

Rektör Kutluhan programda konu ile ilgili şunları söyledi: “Sosyal bilimlerin şöyle bir algısı var. Bizim   bilimsel araştırma proje kaynağımız var. Sosyal bilimlerdeki hocalar bu projelerden yararlanamıyoruz diyorlar.

Böyle bir dert olunca araştırma ve geliştirmeye sosyal bilimler sanki kapalıymış gibi algı oluşuyor, ben buna katılmıyorum. Sosyal bilimlerin o kadar çok alanı var ki. Bir çok arkadaşa şunu söyledim.

Covidde ölüm oranımız düşük ama 50 bin kişiye yakın vefatımız var. Etrafında covidden dolayı ölmeyen insan yok.Mesela İlahiyat Fakültesi ne yaptı? Benim bir arkadaşım covid oldu, tedavisi belli. Ama benden şunu istedi. ‘Hocam covid ile ilgili bir dua var mıdır? Ben bu desteği alayım, kendi ruhumu rahatlatayım’ dedi. Evet direk covid ile ilgili dua yok ama şifaya sebep olacak dualar var.

Bende ilahiyatçı arkadaştan onu temin ettim gönderdim. Sonra iyileşti, diyor ki dualar sayesinde mi iyileştim demeye getiriyor bilmiyorum. İlahiyat Fakültesi sadece ibadetlere ilişkin bir fakülte değil.” Demişti.

Rektör, tıp’ta karar kıldı

Rektör Kutluhan, bu akşam yaptığı açıklamasında ise şunları söyledi:

Covid-19 hastalığının tedavisi tıbbın önerdiği şekilde Bilim Kurulunun tavsiye ettiği ilaçlar ve tıbbi protokollerle yapılır.
İddialara bahis olan konuda psikolojik destek olarak duanın bir yeri olduğunu vurgulamaktan başka bir niyetimiz yoktur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ