PAÜ, SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi kuracak

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi yönetimi, önümüzdeki dönemde yapacakları vizyon projeleri kamuoyu ile paylaştı. Projeler içerisinde yer alan ve kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve tedavisi yurtdışında büyük paralarla yapılabilen, SMA hastaları ile ilgili heyecanlandıran bir proje müjdesi verdi.

Müjdeyi; PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel verdi. Prof. Dr. Yüksel, PAÜ bünyesinde  Türkiye’de bir çok ailenin umudu olan  PAÜ SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi kuracaklarını açıkladı.


PAÜ SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi 


Projelerinin sunumunda konuşan SMA’lı bebeklerin son önemde sıklıkla gündemde olduğunu hatırlattı.  Prof. Dr. Selçuk Yüksel, kurulması planlanan SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi ile çok pahalı bir tedavi olan SMA tedavisinin erken tanı ile çok daha kolay yapılabileceğini belirtti.

Denizli’de bir metabolizma merkezinin kurulması konusunda yine çok sayıda talep aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Yüksel, yine Denizli’de bulunmayan ve yapılması planlanan Çocuk Yanık Merkezi ve Yanık Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde çocukların tedavileri için başka illere sevk edilmesine gerek kalmayacağını ifade etti.



 

SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi paü denizli haberleri denizli