PAÜ Uygulamalı Bilimler'den "Akıllı Köy" Konferansı

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen 'Vodafone Akıllı Köy' adlı konferansın konuğu Vodafone Akıllı Köy Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yıldırım oldu.


PAÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Alime Bayındır Erol ve Dr. Öğretim Üyesi Alaettin Keçeli, Organik Tarım İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Erdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


            


Coşkun Yıldırım, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştirerek üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmayı ve üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi tek bir hedef haline getiren, yeni nesil kırsal yaşam modeli olan “Vodafone Akıllı Köy” ile ilgili olarak yapılan çalışmaları katılımcılara aktardı.


          


Konuşmasında; günümüzde ileri teknolojinin büyük yatırımcılara sağladığı olanakların kırsalda tarım sektörü ile buluşturulmasını, aile işletmelerinin teknolojik tarımla tanıştırılmasını ve bunun sonucunda aile işletmelerinin verim ve kârlılığının artırılmasını amaçladıklarını katılımcılar ile paylaşan Coşkun Yıldırım; ayrıca geleceğe yönelik kariyer planlaması ve iş başvuruları hakkında bilgi birikimlerini Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine ayrıntılı bir biçimde aktardı.


            


Yıldırım, konferansın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferans; teşekkür belgesi takdimi, dilek ve temenniler ile sona erdi.