PEKDEMİR, SERASINI ALARKO'YA SATTI

TAKİP ET

Alarko Holding, Pekdemir'in Sarayköy'deki jeotermal kaynak işletme ruhsatlı seraların bulunduğu alanı, 12 milyon 269 bin 500 dolar ödeyerek, işletmeyi devraldı.

Alarko Holding'den 14 Temmuz'da KAP'a yapılan açıklamada, Pekdemir'in Sarayköy'deki jeotermal seralarının satın alınmasıyla ilgili başlatılan süreç hakkında bilgi verilmişti.

 

Şirketin bağlı ortaklığı Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yeni Şirket Kuruluşu İle İlgili İmzaladığı Ön Protokol'e yer verilen açıklamada, "Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin kısmi bölünmesi suretiyle yaklaşık 120.000 m² yüzölçümlü sera da dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 310.000 m² taşınmazı mülkiyetinde bulunduran yeni bir şirket kurulması, kurulacak yeni şirkete Denizli ili Sarayköy ilçesindeki 8253,75 hektar alana ilişkin olarak 15/09/2041 tarihine kadar geçerli olan jeotermal kaynak işletme ruhsatı kapsamında bulunan iki adet jeotermal sıcak su kuyusu için kullanım hakkı verilmesi ve akabinde kurulacak yeni şirketin hisselerinin Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilmesi amacıyla 14/07/2023 tarihinde bir ön protokol imzalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

SERA VE JEOTERMAL SU KUYUN KULLANIM HAKKI SATILDI

 

Alarko Holding'den 4 Ağustos'ta KAP'a yapılan yeni açıklamada da bağlı Ortaklığı Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Finansal Duran Varlık Edinimi hakkında yeni gelişmeye paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi arasında imzalanan önprotokol hatırlatıldı.

 

Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin ("Pekdemir") kısmi bölünmesi suretiyle kurulacak yeni şirketin hisselerinin Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye devredilmesi amacıyla 14/07/2023 tarihinde bir ön protokol imzalandığının daha önceden kamuya duyurulduğu belirtilen açıklamada, "Pekdemir'in kısmi bölünmesi suretiyle kurulan Alden Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hisselerinin tamamının (%100) 12.269.500USD (on iki milyon iki yüz altmış dokuz bin beş yüz Amerikan Doları) karşılığı Türk Lirası bedelle satın alınmasına, daha önceden avans olarak ödenmiş olan 2.000.000,00 USD karşılığı Türk Lirası bedelin belirlenen hisse satın alma bedelinden mahsup edilmesine ilişkin Hisse Devir Sözleşmesi 04.08.2023 tarihinde imzalanmış ve aynı tarihte söz konusu hisse devir işlemi gerçekleştirilmiştir. 

 

Hisseleri devralınan Alden Jeotermal Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 120.000 m2 yüzölçümlü sera da dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 310.000 m2 taşınmazın mülkiyetine ve Denizli ili Sarayköy ilçesindeki 8253,75 hektar alana ilişkin olarak 15/09/2041 tarihine kadar geçerli olan jeotermal kaynak işletme ruhsatı kapsamında bulunan iki adet jeotermal sıcak su kuyusu için kullanım hakkına sahiptir. Kamuoyuna duyurulur." denildi.

 

Halil Pekdemir sera satış Alarko Holdi denizli-sarayköy