Prefabrik Evler Dayanıklı mıdır?

TAKİP ET

Prefabrik ev satın alacak kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de, prefabrik evlerin dayanıklı olup olmadığıdır. Peki, prefabrik evler dayanıklı mıdır? Prefabrik evler depreme ve rüzgara karşı korunaklı mıdır? İşte, prefabrik ev satın alacak kişilerin en çok merak ettiği sorular…

Kısa sürede imar edilen prefabrik evler, ekonomik ve taşınabilir olması yönüyle en çok tercih edilen yapılar arasında yer alır. Malzemeleri fabrika ortamında üretilen prefabrik evlerin kurulumu bir hafta gibi kısa sürede alanında uzman ekipler tarafından gerçekleştirilir. Prefabrik ev satın alacak kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de, prefabrik evlerin dayanıklı olup olmadığıdır. Peki, prefabrik evler dayanıklı mıdır? Prefabrik evler depreme ve rüzgara karşı korunaklı mıdır? İşte, prefabrik ev satın alacak kişilerin en çok merak ettiği sorular…
 

Prefabrik Evler Güvenilir mi?

Hem işlevsel hem de maliyet olarak çok daha uygun olan prefabrik yapılar, kısa sürede ev sahibi olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği seçeneklerden biridir. Betonarme yapılara kıyasla daha uygun fiyatlara satılan prefabrik evlerin tüm malzemeleri fabrika ortamında üretilir. Ev sahibi olmak isteyenleri uygun fiyatlarıyla cezbeden prefabrik yapıların, hangi malzemeler kullanılarak hazırlandığına dikkat edilmesi gerekir. Karmod Prefabrik, alanında uzman teknik ekibiyle maksimum hizmet ve güvenli konut imkânı sağlar. Prefabrik yapılar hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de bu yapıların güvenilir olup olmadığıdır. Bu soruya cevap verebilmek için evin özelliklerine ve fabrika üretilen malzemelerin kalitesine bakmak gerekir.

 

Prefabrik Evler Uzun Ömürlü Kullanıma Uygun mudur?

Ev ihtiyacını en kısa sürede karşılayabilen prefabrik yapıların, uzun ömürlü olup olmadığı da ev sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Prefabrik evler, her bir parçasında kullanılan malzemelerin kalitesi ve inşâ tekniğine göre dayanıklı evler olarak bilinir. Ülkemizde özellikle 1999 depreminde çokça tercih edilen bu evler, ekonomik ve dayanıklı olmasının yanı sıra kısa sürede hazırlanması yönüyle de büyük avantaj sunar. Prefabrik evlerin yapım aşamasında farklı malzemeler kullanılır.
Evin uzun ömürlü olup olmadığına karar verebilmek için üretim aşamasında seçilen malzemelerin kalitesinin bilinmesi gerekir. Kullanılan malzemeye göre dayanıklılık süresi değişen prefabrik yapı, yaklaşık olarak 50 ila 70 yıl arasında kullanım ömrüne sahiptir. Bu açıdan değerlendirildiğinde prefabrik evlerin uzun ömürlü evler olduğunu söylemek mümkündür. Prefabrik malzemelerin eskimesi durumunda yenilenmesi mümkündür. Prefabrik evlerin bakım sürecinin de ekonomik olması, prefabrik yapıları tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerinden biridir.

 

Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı mı?

Prefabrik yapılar, kısa sürede inşâ edilmesinin yanı sıra, farklı yerlere taşınabilir olması yönüyle de büyük bir avantaj sunar. Malzemelerinin sökülüp farklı yerlerde tekrar montajının yapılabilir olması, prefabrik yapıların depreme dayanıklı olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirir. Fakat prefabrik yapıların sağlam beton zemin üzerine imar edildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu evlerin ne kadar güvenli ve yaşanabilir evler olduğu anlaşılmış olur. Prefabrik evlerin sağlam bir temel üzerine inşa edildiği göz önünde bulundurulduğunda oldukça dayanıklı yapılar olduğu görülür. Prefabrik evlerin dayanıklılığı, üretim aşamasında tercih edilen malzemenin kalitesine göre de farklılık gösterir. Evin güvenilir olabilmesi için dayanıklı malzemeler kullanılarak hazırlandığından emin olmak gerekir.
HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prefabrik evler dayanıklı mıdır? prefabrik denizlimuhabir denizli haberleri