Protan Turkey Kaliteyi Avantajlı Fiyatlarla Sizlere Sunuyor

TAKİP ET

Dünya standartlarında uluslararası bir tedarikçi olan Protan; 1972 yılından bu yana sürdürdüğü faaliyetleri ile sektörünün öncü isimlerinden biri olarak anılır. Protan çatı kaplama ve membran konusunda kaliteli ve ekonomik çözümler sunan Protan Turkey üretim aşamasında kalite standartlarının maksimumda sağlanmasını temel önceliği olarak kabul etmektedir.

Çevre dostu tek çatı kaplama malzemelerini ülkemizdeki modern ve yenilikçi fabrikalarında üreten Protan Turkey aynı zamanda en kaliteli çatı kaplamalarının ve membran ürünlerinin tedarikçisi olma özelliğine sahiptir.

Ürünlerinin kalitesinin dünya çapında tescillenmiş olmasının haklı gururunu yaşayan Protan  80 yılı aşan deneyiminin yanı sıra yeni ve modern yatırımlarıyla; tüm iklim koşullarına uyum sağlayan, yenilikçi çatı membranları, teknik tekstil ürünleri, çatı sistemleri, tünel membranları, temel sistemleri, tünel ve maden havalandırma sistemleri geliştirmekte ve tedarik etmektedir. Böylece küresel pazarın ihtiyaçlarını yüksek kalite ve uygun fiyatlarla karşılamaktadır.

Yalıtım Uygulamalarında Yüksek Performansın Sırrı Doğru Malzeme ve Kaliteli İşçilik

Binalara uygulanan her tür yalıtım uygulamalarının en önemli unsurlarının başında membran ürünleri gelir. Yalıtım uygulamalarının başarılı ve verimli olabilmesi için uygulama yapılacak alanın özelliklerine uygun ve kaliteli membran ürünlerinin kullanılması tercih edilmelidir.

Yalıtım uygulamalarında son derece yoğun bir şekilde kullanılan termoplastikpoliolefin esaslı karışıma TPO membran denilir. TPO membranlar; güneş ışınlarına, yırtılmalara, bitki köklerine, delinmelere, atmosfer koşullarına ve üst düzey aşınmalara dirençli bir yapıya sahiptirler. Bu özellikleri nedeniyle TPO membranlar yüksek performanslı yalıtım ürünlerinden biri olarak kabul edilirler.

Uzun hizmet ömrü sunan TPO membranlar sıcak hava kaynaklarıyla dikiş yapılarak uygulanabilirler. Su izolasyon ve çatı izolasyon uygulamalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yoğun talep gören bir ürün olan TPO membran uzun süre dayanıklılığa sahip bir ürün olduğundan sektördeki pazar payı hızlı bir şekilde artmaktadır.

TPO membran ürünleri Protan Turkey tarafından en son teknoloji kullanılarak titiz bir şekilde üretilir. Böylece kullanıcıların yalıtım uygulamalarından maksimum verim elde edilmesi ve ihtiyaçlarının en üst kaliteyle karşılanması sağlanır. TPO membranların içerisinde herhangi bir toksik ham madde yer almaz. Bu nedenle kaynaklanma işlemi sırasında duman salınımı söz konusu olmaz. Ayrıca TPO membran ürünleri çatıdaki yaşlanma ömrü süresi sırasında da kimyasal salınımına neden olmadığından çevre ve doğa dostu bir yalıtım malzemesi olarak kabul edilir.

Hazır paneller, bahçe ve otopark terasları, betonarme teras çatılar ve hafif metal çatılar TPO membran ürünlerinin en sık kullanıldığı alanlar arasında sayılabilir. Bunların yanı sıra farklı çatı uygulama tekniklerinde, bodrum ve tünel gibi yer altı yapılarında da TPO membranların kullanımı oldukça avantajlı bir durum olarak kabul edilir.

Protan Sektörüne Yön Veren İsim Olarak Kabul Ediliyor

Yalıtım uygulamaları yalnızca farklı kullanım amaçları olan binalara yönelik değildir. Yağmurdan kaynaklanabilecek su akıntısı ya da farklı nedenlere bağlı gelişebilecek su sızıntısı durumlarının önlenmesi amacıyla metro, kara yolu ve demiryolu tünellerinde tünel membran uygulamalarına başvurulur. Tünel izolasyon uygulamalarının başarılı olması için; izolasyon çalışması tünelin yapısı, tipi ve diğer jeolojik kriterler değerlendirilerek planlanması ve gerçekleştirilmelidir.

Kaya içinden geçen tünellerde kayadaki çatlaklardan kaynaklanan sızıntının giderilmesi için kaya üzerine yapılan su yalıtımı kısmi su yalıtımı olarak adlandırılır.

Tünel membran uygulaması eğer gevşek ya da kırılgan kayalardaki tünellere yapılacaksa uygulama sırasında tabakalardan akan kaynaklar ya da sularla karşılaşılması olasıdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığı takdirde tünelin, karşılaşılması olası hidrolik basınca dayanmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış su izolasyon malzemeleriyle sarılması zorunlu bir durum olarak kabul edilmektedir.

Su girişine karşı yer altı yapılarının korunması hem teknolojik hem ekonomik nedenlerle son derece önemli bir durumdur. Aynı zamanda çalışma ortamının güvenliği ve dayanıklılık açısından da tünel su izolasyonu doğru ve yüksek performans alınacak şekilde yapılmalıdır.

Tüneller uzun hizmet ömürleri ile inşa edilen yapılar olduğu için sızdırmazlık ve su yalıtım sistemleri de dahil olmak üzere tünel inşaatı standartları çok yüksek olmalıdır. Tünellerin kullanım özellikleri değerlendirildiğinde söz konusu standartların eksiksiz bir şekilde sağlanmasının ihtiyaç değil bir zorunluluk olduğu net bir şekilde ifade edilebilir.

 

ProtanTurkey