Randevusuz gitmeyin!

TAKİP ET

Nüfus müdürlükleri, zorunlu ve acil haller dışında kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarını bugünden itibaren randevusuz almayacak.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında, zorunlu ve acil haller dışında kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarının bugünden itibaren randevusuz alınmayacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, koronavirüsle (Kovid-19) etkin mücadele sağlanabilmesi amacıyla il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde ortak kullanım alanlarının düzenli aralıklarla dezenfekte edildiği belirtildi.
Corona tedbirleri kapsamında alınan kararlarla ilgili olarak Valilikten şu açıklama yapıldı.

COVID­19 salgını nedeniyle İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri ile İlçe Nüfus Müdürlüklerinde alınan tedbirler kapsamında;

"Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dakikadan 30 dakikaya çıkarılarak Nüfus Müdürlüklerinin işlem sayısı asgari düzeye indirilmiştir.

Bu kapsamda zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevusuz olarak alınmayacaktır. Vatandaşlarımız randevularını ALO 199 Çağrı Merkezi veya randevu.nvi.gov.tr adresinden alabilirler.

Covid-19 (corona) virüsü ile etkin mücadele sağlanabilmesi, halkımızın ve personelimizin sağlığının korunabilmesi amacıyla vatandaşlarımızın uyarılara hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

nüfus müdürlüklerinde korona virüs önlemi corona virüs randevusuz alınmayacak valilil d denizlimuhabir denizli haberleri nüfus ve vatandaşlık