Raziye Akışık 16 Oy Farkla İl Başkanı Oldu

TAKİP ET

2 adayın yarıştığı Denizli İYİ Parti il kongresini çok az bir farkla Raziye Akışık kazandı.

İyi Parti’nin 2'nci olağan il kongresinde sayım tamamlandı. Geçerli 518 oydan 267’sini alan Raziye Akışık, İyi Parti’nin Denizli İl başkanı oldu. Mevcut başkan Hasan Akgün ise 251 oyda kaldı. Böylece, kongrenin başından itibaren sessiz kalan delege, büyük bir sürpriz yaparak, Kadın Genel Başkanı Akşener gibi, bir bayanı başkan yaptı.



İYİ Parti 2. Denizli İl Kongresi bugün öğleyin saat 12.00’de başladı. Hasan Akgün ve Raziye Akışık’ın aday olduğu kongreye partinin TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da katıldı ve Divan başkanlığı yaparak kongreyi yönetti. CHP’li belediye başkanı ve il yöneticilerinin de katıldığı kongrede heyecan oldukça yüksek geçti.



İYİ Parti il başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki kongrede lehine iki adayın çekildiği mevcut başkan Hasan Akgün ile Raziye Akışık yarıştı. TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongre büyük ilgi gördü. Kongre sosyal mesafe kurallarına göre ayarlanmış salonda yapıldı.


Adayların konuşma yapmaları ile devam eden kongrede, Bayan aday Raziye Akışık, “Birlik ve beraberliğin olduğu, partinin ivme kazandığı şu günlerde toparlanmanın peşindeyiz. Kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz” derken, Hasan Akgün ise, doğrudan dikkat çekmese de kongre öncesi yaşanan gerginliklere değindiği değerlendiren bir konuşma yaptı. Akgün, “Bu yol bizim için; namustur, ardır, dönen alçaktır” dedi.


600 delegesi bulunan İyi Parti’de haberin girildiği saat itibariyle hazirun cetvelini imzalayan 526 delege bulunuyordu. Ancak, bunlardan 518 tanesi oy kullanmış gözüküyor. Katılımın yoğunluğu ve kongredeki heyecanın yüksekliği partilileri memnun etmiş gibi görünüyor.



MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, YİNE ELEŞTİRDİ
İyi Parti Milletvekili Öztürk, kongrede de Hasan Akgün’ü eleştirmesini sürdürdü. Konuşmak istemeyen, ancak Musavvat Devrişoğlu’nun uyarısı ile kürsüye gelen İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, kongreden önce söylediği ‘Süs biberi gibi il başkanı istemiyoruz’ sözlerini kongrede de ima ederek, “Biz Çayı ve kekleri bedava olan Millet bahçesini sorgulayan, su zamlarını eleştirip vatandaşı savunan bir başkan, yaktığımız çoban ateşini devam ettirecek bir başkan istiyoruz” dedi.


SAAT 17.00’DE KONGRE TAMAMLANDI
Merkezefendi Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğle saatlerinde başlayan kongrede konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Saat 17.007de sandıklar kapandı ve sayım yapıldı.



AKIŞIK 16 OY FARK ATTI
Oyların sayımında beyaz liste ile seçime giren Raziye Akışık geçerli 518 oyun 267’sini alarak İyi Parti’nin Denizli il başkanı oldu. Lehinde adayların çekildiği mevcut başkan Hasan Akgün ise 251 oyda kaldı.
Sonuçların açıklanmasından sonra konuşan yeni İl Başkanı Raziye Akışık, partiyi ileri taşımak için çalışacaklarını söylerken, “Parti içi demokrasi işledi, birlik beraberlik içinde seçimimizi tamamladık. Kongre sürecinde yaşananlardan dolayı kimseye kırgın değilim. Şimdi partimiz için çalışma zamanı” dedi.



KAYBEDEN YOK
Seçimi kaybeden Hasan Akgün ise, “Bu seçimin kaybedeni yok. Partimiz kazanmıştır. Her zaman teşkilatımın emrindeyim. Yeni yönetim istediği zaman desteğe hazırım” diye konuştu.

Akışık’ın 39 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

iyi parti denizli il kongresi raziye akışık