REKTÖR BAĞ'DAN SARAYKÖY'E MÜJDE

TAKİP ET

Seçim çalışmaları kapsamındaki ziyaretlerine ara vermeden devam eden Mehmet Uz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ve Genel Sekreter Mehmet Ali Sarı ile bir araya geldi.

Sarayköy ve Buldan bölgesindeki vatandaşlar için öngörülen 2 yıllık meslek yüksek okulu yerine bölgede yaşayan vatandaşların 4 yıllık üniversite istediğini Rektör Bağ’a iletti. Rektör Bağ konuyla ilgili Uz’a söz vererek 4 yıllık bölümlerin bulunacağı Turizm Fakültesinin inşa edileceğini belirtti.

Denizli MHP 2. Sıra milletvekili adayı Mehmet Uz, Pamukkale Üniversitesine ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti. Üniversite hakkında bir takım bilgiler alan ve özellikle Sarayköy ilçesine yeni  bir yerleşkenin kurulabileceğini Sarayköy ilçesinin her yönden bir  üniversite yerleşkesine uygun olduğunu ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ da Sarayköy ilçesinde Sarayköy Meslek Yüksek Okulunun inşaatının devam ettiğini, yakın bir zamanda bitirilip yeni eğitim-öğretim dönemine yetişeceğini, Sarayköy MYO fizyoterapi bölümüne bu yıl öğrenci alınıp eğitime başlanacağını söyledi.

Ayrıca Rektör Bağ, Sosyal Bilimler alanında olan bazı fakültelerin bürolarının Sarayköy ilçesinde yeni bir yerleşke içinde kurulabileceği müjdesini verdi.

Rektör Bağ, ayrıca Denizli ve Sarayköy kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının çabaları ve girişimleri ile birlikte, Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı bir Sosyal Bilimler yerleşkesinin el birliğiyle, ilçede kurulmasının hiç te zor olmayacağını ifade etti.

PAÜ. Rektörü Hüseyin Bağ, Sosyal Bilimler biriminin ilçeye kurulmasının ardından öğrenci ve çalışanları taşımak açısından toplu taşımada,  hafif raylı sistemin de projelerde yer almasının toplum menfaatine olacağını savundu.