REKTÖR BAĞ'IN EŞİ, KPSS İLE MEMUR OLDU

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ, bir yıl önce girdiği Üniversite kadrosundan, tepkiler üzerine ayrılmıştı. Rektörün eşi aynı Üniversiteye bu kez, KPSS sınavı ile memur olarak atandı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşi tartışmalı atama sürecinin yaşanmasından 1 buçuk yıl sonra yeniden Pamukkale Üniversitesi’ne atandı.

2017 Haziran ayında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, daha önce Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Sekreteri olarak atamıştı. Gelen tepkiler ile dönemin Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın da müdahil olması sonrası geri adım atmış, eşi Derya Bağ atandığı görevinden ve memuriyetten istifa etmişti.

BU KEZ SINAVLA PAÜ’DE

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ’ın eşi yeniden Pamukkale Üniversitesi’nde görev aldı.

Bu kez rektörlükten verilen bilgilere göre Derya Bağ, KPSS sınavından aldığı puan ve merkezi atama ile Üniversiteye memur olarak işe başlatıldı.

Bilgisayar işletmeni olmak için lise mezuniyetinin yeterli olduğu Üniversiteye, Rektörün eşi Derya Bağ, Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Fakülte mezunu olduğu için, bilgisayar işletmeni olarak atandı.

Derya Bağ’ın üniversite mezunu olması ve KPSS’den aldığı puan ile birlikte bu yetkinlikleri yerine getirdiği gerekçesiyle atamasının yapıldığı öğrenildi.