Rektör Bağ, "zarar tahsil edilsin" dedi

TAKİP ET

Pamukkale Üniversitesi'nin, 2007-2016 yılları arasında, Pamukkale Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Ve Teknolojisi Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün 610 bin lira zarar ettirildiği, kamu zararı komisyonu tarafından raporlarla belirlenmesine ve Rektör Hüseyin Bağ'ın 'tahsil edilmesi' yönündeki talimatına rağmen, zarara uğratanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.


Pamukkale Üniversitesi’nin, 2007-2016 yılları arasında, dönemin Spor Merkezi Müdürü, Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser,  Öğretim Görevlileri Aydın İlhan, Bayram Yalçınkaya Ve Emin Öztop tarafından 610 bin 060 lira zarara uğratıldığı, bunun da kamu zararı komisyonu tarafından raporlarla belirlenmesine ve Rektör Hüseyin Bağ’ın ‘tahsil edilmesi’ yönündeki talimatına rağmen, en ufak bir gelişme sağlanamadığı belirtildi.

REKTÖR BAĞ, KOMİSYONU HAREKETE GEÇİRDİ…

PAÜ’deki yarım trilyonu aşan kamu zararı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın 30.11.2017 tarih ve 80197 sayılı ‘olur’uyla, 27.02.2017 kurulan ‘üniversite kamu zararı komisyonu’nun araştırmaları sonucu ortaya çıkarıldı.
Rektör Bağ’ın talimatıyla faaliyetine başlayan kamu zararı komisyonu, ihbarların yoğunlaştığı Pamukkale Üniversitesi Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Ve Teknolojisi Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün hesaplarını mercek altına aldı.

Merkeze ait spor tesislerinin ‘PAÜ’ ön adlı spor kulüpleri tarafından kullanılması nedeniyle, yasal olarak alınması gereken kullanım bedellerinin büyük bir bölümünün, üniversite döner sermayesine girmediğinin farkına varan komisyon üyeleri, dikkatlerini bu kulüplerin yöneticilerine ve merkezin o dönem ki müdürü, Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser’e yoğunlaştırdı.

KOMİSYON TEK TEK TESPİT ETTİ…

Dönemin Spor Merkezi Müdürü Ve Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser, Öğretim Görevlileri Aydın İlhan, Bayram Yalçınkaya Ve Emin Öztop’un sorumluluk aldığı kulüplerde ve alanlarda, ciddi kaçakların yaşandığını tespit eden PAÜ Kamu Zararı Komisyonu Üyeleri, 2007-2016 yılları arasında ‘PAÜ’ ön adlı spor kulüplerinden alınması gereken bedellerin, bu kulüplerden eksik tahsil edilerek, üniversitenin toplamda 618 bin 0.60 TL zarara uğratıldığını, bu zararın da dönemin Spor Merkezi Müdürü, Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser, Öğretim Görevlileri Aydın İlhan, Bayram Yalçınkaya Ve Emin Öztop’tan tahsil edilmesini talep etti.

REKTÖR TALİMATI VERDİ AMA…

Rektör Bağ, raporun eline ulaşmasıyla birlikte, zaman kaybetmeden 05.02.2018 tarih ve e.9269 sayılı yazıyla “kamu zararlarının tahsiline ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik hükümlerine göre takip ve tahsilinin yapılarak, takip sonucunun bir ay içerisinde bildirilmesi hususunu rica ederim” şeklinde talimatı vermesine rağmen, adı geçen kişilerden henüz daha bir tahsilat işleminin yapılamadığı bildirildi…



TAHSİLAT NEDEN YAPILAMADI, AÇIKLANSIN?

Pamukkale Üniversitesi’ni yarım trilyonu aşkın zarara uğratan ve paraların ödenmesi için girişimlerde bulunulan, başta dönemin spor merkezi müdürü, Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser olmak üzere, Öğretim Görevlileri Aydın İlhan, Bayram Yalçınkaya ve Emin Öztop’tan, halen daha bir kuruş bile tahsilat yapılamaması merak konusu oldu.

YOKSA BİRİLERİ Mİ KORUYOR?

Gelen bilgilere göre, söz konusu kişilerin adreslerine ulaşılamadığı, bu nedenle de tahsilatın yapılamadığı ileri sürülüyor…
Oysa, dönemin spor Merkezi Müdürü, Öğretim Görevlisi Fırat Derviş Eser’in, şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu Gelişim ve Tesisler Direktörü olarak görev yaptığı, hatta geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde de DEGİAD’ın konuğu olarak Denizli’ye geldiği, konferansa katıldığı, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret ederek, PAÜ tesislerinde basketbol maçı izlediği, ayrıca, diğer 3 kişinin ise, halen daha PAÜ’de görevli olarak faaliyetlerini sürdürdükleri biliniyor.
Kaynak  (şifrehaber)
 
 

rektör bağ zarar tahsil edilsin imzasını attı prof.dr. hüseyin bağ fırat derviş eser aydın İlhan bayram yalçınkaya emin Öztop